03/12/2020

Dambovita: INFRATIRE cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova

DSCN8449ÎNFRĂȚIRE // Proiecte culturale, sociale și economice, schimb de experiență și prietenie de lungă durată, astfel de relații s-au format de mai mulți ani între primarii din R. Moldova și cei din România

Sute de localități din R. Moldova au încheiat, în ultimii ani, acorduri de înfrățire cu primării din mai multe comune din România. Cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului, locuitori ai satelor și comunelor înfrățite, își fac vizite reciproce, implementează proiecte sociale, culturale etc. Iar acum, primarii din România își doresc să-și ajute omologii din R. Moldova să-și europenizeze localitățile pe care le conduc, inclusiv cu finanțe europene.

Si intre Judetul Dambovita si Republica Moldova s-au dezvoltat colaborari in zona unitatilor administrativ teritoriale. Exista deja o infratire a judetului nostru cu raionul Stefan Voda din Republica Moldova, in urma acordului de infratire semnat in toamna anului 2012. Intre timp s-au facut demersuri pentru urmatoarea regiune si anume, Raionul Ialoveni situat la numai 14 km de capitala Rep. Moldova, Chisinau.

Intalnirea avuta deja in luna martie cu reprezentantii Raionului Ialoveni a pus bazele urmatoarelor intrevederi ce vor avea loc pe 14 mai, asa cum ne-a informat astazi presedintele Consiliului Judetean Dambovita intr-o conferinta de presa.

Pe data de 15 mai avem o vizita a delegatiei Judetului Dambovita la Primariile de la Ialoveni si Marastii Mici si pe data de 16 mai va fi o intalnire la Administratia Raionului in cadrul careia vom semna acordul de infratire si vom stabili care sunt domeniile principale de interes. La Ialoveni exista un eveniment local, un concurs cu topul personalitatilor 2014 si pe langa delegatia noastra va mai fi prezenta o delegatie din Georgia, Lituania si Alba Iulia, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share