23/04/2021

DAMBOVITA S-a reluat circulatia pe Podul de la Viisoara

10

La inceputul saptamanii acesteia a fost dat in folosinta Podul de la Viisoara, pod care se afla intr-un proces de reabilitare si punere in siguranta, in urma eroziunilor produse de catre raul Dambovita dar si a exploatarilor pe care le-au facut de-a lungul timpului balastierele din apropiere. Prima etapa de realizare a obiectivelor este in procent de 75-80% si costurile s-au ridicat la 9 milioane de lei.

Prezenti intr-o vizita de lucru, presedintele Consiliului Judetean Adrian Tutuianu, alaturi de Marian Mina directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti au informat cetatenii cu privire la lucrarile ce se deruleaza in prezent la podul de la Viisoara, dar au facut precizari si cu privire la alte lucrari de infrastructura rutiera din judet.

”Este prima etapa dintr-un proiect mare la acest pod, prima etapa se ridica la 9 milioane, urmand ca adoua etapa sa fie 31 de milioane. In momentul de fata se lucreaza la pragul de fund, aparari de maluri, protejarea pilelor de la infrastructura. Constructorul lucreaza foarte bine, nu avem intarzieri, suntem in grafic si speram sa terminam lucrarea cat mai curand. Este in procent de 75-80%, cam in maxim doua luni de zile va fi gata prima parte”, a declarat Marian Mina, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti.

Este un momment de bucurie pentru mine, pentru ca unul din podurile care ne putea izola de restul tarii a fost pus in siguranta.  Exista contract de executie incheiat si pentru etapa a doua, acolo unde va avea loc o modernizare mult mai completa. Asteptam finantarea si vom incepe lucrarile si la partea a doua. (Adrian Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Dambovita)

 

 

Adrian Tutuianu ne-a informat si asupra proiectelor viitoare pe care Consiliul Judetean Dambovita le are in derulare cu Directia Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti pentru perioada urmatoare:

1. Pentru Podul de la Bizidel (intrarea in Pucioasa din Targoviste) s-a finalizat achizitia publica, s-a incheiat contractul de executie pentru podul provizoriu de ocolire. Durata de executie va fi de trei luni de zile, o luna pentru proiectare, doua luni pentru executie. Podul vechi va fi daramant si va intra apoi in proces de constructie un pod nou.

2. Se vor realiza lucrari de reparatii consistente, pana se vor gasi si alte surse de finantare, pe traseul Targoviste-Pucioasa-Sinaia. La jumatatea lunii aprilie vor incepe lucrari de reabilitare care sa puna drumul in ordine, inclusiv covoare asflatice. Au avut loc discutii despre stadiul proiectului de patru benzi de la Baldana- Titu si in prezent proiectul este in revizuire.

3. Pentru proiectul de patru benzi, Targoviste- Baldana,a fost predat studiul de fezabilitate si urmeaza sa fie aprobati indicatorii tehnico-economici de catre Guvern. Va fi finanatat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share