Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Palatul Cultural din Lupeni a găzduit zilele trecute un adevarat recital regal de pantomimă, umor și povețe utile, interpretate de inegalabilul Dan Puric, care,  la cei 60 de ani ai săi, face ca sălile de spectacol să vibreze, prin tot ceea ce face.

Dan Puric

Lumea bună a Văii Jiului a fost prezentă la spectacol și i-a aplaudat la scenă deschsă replicile dure în care, actorul, un adevărat ” one man show”a criticat vechea nomenclatura, pe cei ” cu ochii albaști, care ne conduc și acum.

Monarhist convins, Dan Puric a făcut o retrospectivă a anilor petrecuți pe scenă, a readus în atenția publicului spectator momentele sale când, a debutat în teatrul și a povestit cum a ajuns el să facă, pantomimă, pe care, a ridicat-o la stadiul de artă pură.

După moartea primului său copil, Dan Puric s-a apropiat și mai mult de Dumnezeu. Și a declarat acest lucru într-un interviu, dar și în cărțile sale, care au fost puse la dispoziție publicului spectator.

Dan Puric:

”Moartea primului meu copil, Alexandru, la doar 10 luni, de la o encefalită, m-a marcat definitiv, pentru tot restul vieţii. Şi gata! Când ţi se întâmplă aşa ceva, pe urmă ţi se poate întâmpla orice. Nu poţi să spui că uiţi un asemenea lucru, pentru că, de fapt, nu te uită el. Paradoxal, drama asta m-a apropiat foarte mult de Dumnezeu. Atunci am simţit că e acolo, cu mine. Aş fi înnebunit,  dacă nu ar fi existat taina asta. Fiul meu era de o frumuseţe extraordinară. Atunci am simţit concret existenţa lui Dumnezeu.” a declarat actorul.

Acesta a simțit sala vibrând la cele spuse pe scenă și a combinat momentele de pantomimă și cu umorul negru, în care, a criticat societatea actuală și a tras și un semnal de alarmă, poporul român tinde să-și piardă identitatea, dacă nu ne repsectăm valorile și credința strămoșească. Și simțul omorul, care este unic, la poporul român, pentru că, la bine sau la rău, românul,  râde.

Dan Puric

Palatul Cultural din Lupeni

La evenimentul de la Palatul Cultural au participat primarul Lucian Resmeriță, viceprimarul Iacob Mesaroș, consilieri locali, oameni de afaceri. Și reprezentanții Clubului de Presă Valea Jiului au imortalizat momentul întălnirii cu marele actor.

”A fost o seară de neuitat,   un spectacol bun, un spectacol pe măsura protagonistului Dan Puric, un spectacol care îți dă impresia că, cultura  românească scoate capul din nămol, un spectacol cu un public frumos, un public dornic  de astfel de  spectacole, dorit să vadă și să întâlnească marii noștri actori. Românii pot fi siguri și mândri că cel mai mare,,Puric,, este român !” a declarat președintele comisiei de cultură din cadrul Clubului de Presă, Mihai Bodogan.

”Cred că aş face totul la fel, pentru că structura mea de mare naivitate, care de multe ori a fost lovită pe nedrept, nu se poate schimba. E firea mea. Nu mă văd prudent. Nu mă văd calculând meschin. Am fost întotdeauna un om echilibrat şi tot pe drumul ăsta aş merge. Aş avea aceleaşi dureri şi aceleaşi vorbe. Pentru că simt că Dumnezeu m-a apărat întotdeauna. Ştiu că ţara va scăpa totuşi de gheara în care e prinsă, pentru că vine o altă generaţie din spate, iar poporul a început să se mişte. Suferinţa mea e depăşită doar de nădejdea mea, ” ne-a declarat, marele actor, Dan Puric.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share