Dana Maleș – ritmuri cromatice la Magna Curia

IMG01408

IMG01409

IMG01410

IMG01411

IMG01413

IMG01414

IMG01415

IMG01416

Vernisaj de pictură la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva. Iubitorii de artă și frumos s-au întâlnit cu artistul plastic: Dana Maleș, liceanțiată în arte plastice, decorative și desen. A fost prezentată de profesorul Traian Mârza din Alba Iulia.
Expoziția cuprinde 20 de tablouri de dimensiuni mari, tehnica folosită pentru realizarea acestora fiind ulei pe pânză. Tablourile sunt legate între ele printr-un concept atât cromatic, cât și ritmic, după cum sugerează și titlul expoziției. Cromatica picturilor este complexă, bazată pe culori vii, puternice, strălucitoare, chiar contrastante, fapt ce le conferă un aer aparte, iar tematica este organică, concentrându-se atât asupra descompunerii structurilor mari în structuri mici, cât și asupra contrastelor, dar și asemănărilor existente, în mod paradoxal, între acestea.
Născută la Deva și strămutată la Timișoara, Dana Maleș este la prima expoziție deschisă în județul ân care s-a născut, înaintea Devei a expus până la Hunedoara, cu ocazia unei acțiuni caritabile.
Dana Smarandache Maleș locuiește la Timișoara, unde a absolvit Facultatea de Arte și Design, însă Deva este orașul în care Dana a locuit pentru mult timp și ,,este orașul meu de suflet” în cuvintele artistei, acesta fiind și motivul pentru care vernisajul acestei expoziției are loc aici.
„Tablourile sunt legate între ele printr-un concept atât cromatic, cât și ritmic, așa cum sugerează și titlul expoziției. Cromatica picturilor este una complexă, bazată pe culori vii, puternice, strălucitoare, chiar contrastante, fapt ce le conferă un aer aparte. Tematica acestor tablouri este una organică, ce se concentrează asupra descompunerii structurilor mari în structuri mici, și asupra contrastelor, dar și a asemănării în mod paradoxal dintre acestea”.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share