28/07/2021

Daniel Cristian Stan: ”O ediție premieră în istoria Festivalului Crizantema de Aur”

crizantema-de-aur-primar

”Sunt bucuros să vă am alături la această nouă ediție a Festivalului Național de Romanțe ”Crizantema de Aur”, care a devenit un adevărat simbol cultural pentru municipiul nostru. Este o certitudine că romanța și-a câștigat definitiv locul emblematic pe blazonul cetății, fiind, în același timp, și o rampă de lansare pentru tinerii artiști. Îmi doresc ca această ediție să fie o surpriză plăcută pentru toți iubitorii de romanță. Sper să fie și o ediție cu totul specială care, în mod practic, să devină o adevărată avanpremieră a marii sărbători a muzicii românești pe care o vom întâmpina alături de dumneavoastră anul viitor, la Jubileul  Semicentenarului Festivalului ”Crizantema de aur”.

Salut toți artiștii invitați la acest festival al cântecului românesc de suflet, salut Televiziunea Română, Radio România și Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor, care ni s-au alăturat la această ediție. Vă salut pe dumneavoastră, iubitorii romanței de aici de la Târgoviște și pe toți românii iubitori de romanțe din țară și din străinătate, care vor avea ocazia să vadă, în direct pe TVR 3, acest mare eveniment muzical național. Administrația târgovișteană dorește și sunt convins că va reuși să mențină și să perpetueze cel mai longeviv festival al romanței din România.

Suntem deosebit de onorați ca ediția din acest an a Festivalului ”Crizantema de aur” se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, aceasta fiind o premieră din istoria de aproape o jumătate de secol a marelui nostru eveniment muzical național.

Doresc ca această ediție a Festivalului Crizantema de Aur să devină una de referință în respectabila sa istorie. Sunt convins că eforturile organizatorilor și ale tuturor invitaților se vor transforma în momente de bucurie pentru dumneavoastră, spectatorii și telespectatorii și le veți aprecia la adevărata lor valoare.”

Daniel Cristian Stan,

Primarul Municipiului Târgoviște

Citește și:

Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, ediția a 49-a, 2016

Distribuie acest articol Oficial Media
Share