13/06/2021

Decernarea premiilor VinoFest , Serbia/2016

Vinurile româneşti prezente  la această ediţie a concursului de vinuri din cadrul VINOFEST 2016 din Vârşeţ au adus aprecierea unanimă a iubitorilor de vin, a degustătorilor şi colecţionarilor.

Marea medalie a fost câştigată de o cramă reprezentativă din Dealul Mare : Crama Anastasia care a câştigat marea medalie cu un cupaj de merlot – cabernet pentru care i s-au atribuit 96,33 puncte, cel mai mare punctaj obţinut în acest concurs. De menţionat revenirea între laureaţi a unui număr apreciabil de producători din Dealul Silagiului. Aceştia au luat medalii după cum urmează : Crama Sara din Dealul Silagiului trei medalii de aur şi una de argint, Ioan Moica producător independent a obţinut două medali, între care una de argint şi una de bronz, crama Aramic, două medalii de aur, una de argint şi una de bronz, Cramele Recaş au primt o medalie de aur, trei medalii de argint şi două de bronz. Crama Hermeziu din apropierea Iaşilor a câştigat o medalie de aur şi trei de argint. Domeniile Anastasia, invitat pentru a doua oară la concurs a câşticat alături de marea medalie încă doua medalii : una de aur şi una de bronz.

Succesul vinurilor româneşti este în strânsă legatură cu tradiţia cultivării viţei de vie pe aceste teritorii cât şi prin profesionismul de cultivare a viei şi a tehnologiilor de vinificaţie. La doi paşi, Serbia ne aşteaptă cu provocări demne de luat în seamă, cu prietenie şi căldură. Am simţit-o pe tot parcursul vizitei la prietenii noştri din Vârşeţ. Peste o lună sunt invitaţii noştri la Salonul Vinvest de la Timişoara. Pentru cei care doresc să deguste o parte importantă dintre vinurile prezente la Vârşeţ sunt aşteptaţi la Timişoara în perioada 22 – 24 aprilie 2016.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share