Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Dee Dee Bridgewater, câștigătoare a trei premii Grammy, pe scena JAZZ™

Deținătoare a trei premii Grammy, a unui premiu Tony și gazda unei emisiuni celebre de jazz la un foarte cunoscut post de radio american, Dee Dee Bridgewater aduce oamenii împreună prin vocea ei inconfundabilă. Este recunoscută pentru show-uri live spectaculoase și are o carieră impresionantă în lumea jazz-ului, deși a debutat într-o trupă de rock&roll.

Adesea numită cea mai bună cântăreață a generației sale, Dee Dee are o bază muzicală solidă, tatăl ei fiind trompetist. Cu toate acestea, ea nu a avut niciodată pregătire de specialitate, clădindu-și întreaga carieră muzicală pe talentul său inegalabil.

La 16 ani făcea parte dintr-o trupă de rock&roll, însă adevăratul său debut muzical a avut loc în anul 1970, la New York, ca vocalistă a trupei conduse de Thad Jones și Mel Lewis, una dintre orchestrele de top ale tuturor timpurilor.

A concertat pe scenele celor mai prestigioase festivaluri de muzică din întreaga lume precum: Monterey Jazz Festival, Sanremo Music Festival, Montreaux Jazz Festival sau San Francisco Jazz Festival.

 

Cântăreața a fost invitată a unui concert de excepție la Casa Albă sâmbătă, 30 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Jazz-ului, alături de Aretha Franklin, Herbie Hancock, Al Jarreau, Marcus Miller, Chick Corea, Kurt Elling, Esperanza Spalding, Dianne Reeves, Terri Lyne Carrington, Sting și mulți alții, care poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=GsmnWg0pneY

 

La JazzTM, Dee Dee Bridgewater pregătește un show spectaculos pe scena din Piața Victoriei duminică, 3 iulie, de la 22:30.

Videoclip:

Dee Dee Bridgewater – Lullaby of Birdland https://www.youtube.com/watch?v=nfcAaXdFXlo

Poze oficiale: www.JazzTM.ro

 

Pagina oficială a artistei: http://www.deedeebridgewater.com/

 

Generale: JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara, în perioada 1-3 iulie 2016. Cea de-a patra ediție a festivalului va avea trei scene: în Piața Victoriei, în Parcul Justiției și în Parcul Civic.

Accesul la JAZZ™ este gratuit. La primele 3 ediții, JAZZ™ a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington/Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar,  Dianne Reeves, Liv Warfield w/Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, o parte dintre aceştia, în premieră în România.

 

Mai multe detalii despre festival pe: www.JazzTM.ro | www.facebook.com/JAZZtmOfficial

Contact: contact@JazzTM.ro

 

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share