Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

DEFENDER-Europe 20 este unul dintre cele mai mari exerciții  militare ale anului  2020. Exercițiul,  care este  condus de SUA include participarea a 17 națiuni aliate și partenere și aproximativ 37.000 de membri ai serviciului. Exercițiul comun de formare multinațională  va avea  loc în perioada 20 aprilie – 20 mai 2020, cu mișcări de personal și echipamente care se desfășoară din februarie,  până în iulie 2020.

DEFENDER-Europe 20 susține îmbunătățirea pregătirii și capacității la nivelul întregii Alianțe de a se implementa și de a răspunde decisiv împotriva oricărui adversar într-un conflict multinațional, cu mai multe domenii, cu intensitate ridicată. Exercițiul contribuie la creșterea interoperabilității Alianței și antrenează comenzile NATO și Aliați în planificarea și executarea operațiunilor de luptă la sol la scară largă împotriva unui adversar apropiat din Europa. Acesta oferă o oportunitate de a promova beneficiile parteneriatelor NATO pentru o mai mare securitate și stabilitate.

Primul contingent de trupe, tancuri și echipamente americane care vor luat parte la exercițiul militar ”Defender Europe 20” a început să sosească la finele lunii februarie,  în portul german din nordul Bremerhaven, dând startul celei mai mari desfășurări de forțe americane în Europa din ultimii 25 de ani.

În total, peste 20.000 de trupe și 20.000 de echipamente sunt transportate peste Atlantic, ajungând în șase porturi europene. Acestea urmează a fi transferate apoi în zonele amenajate pentru manevrele militare cu parteneri europeni.

Celor 20.000 de militari americani – dintre care 12.250 activi, 7.000 din partea Gărzii Naționale și 750 în rezervă – li se vor alătura aproximativ 9.000 de militari SUA staţionaţi în Europa. Potrivit unui comunicat al MApN, forţele terestre ale Armatei Românei vor fi și ele  implicate în acest exercițiu militar.

O parte semnificativă a forțelor militare și a echipamentelor vor fi desfășurate în partea de nord-est a flancului estic al NATO, în Polonia, Letonia, Lituania și Estonia, mișcarea în masă a trupelor americane de-a lungul Atlanticului în Germania și Europa de Est fiind considerată un test al cooperării și capacității militare transatlantice, mai ales în contextul conceptului de mobilitate militară promovat la nivelul Alianței Nord-Atlantice în ultimii ani.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share