22/10/2020

Defrisarile ilegale reprezinta o amenintare a securitatii nationale

defrisari

Preşedintele României a promulgat legea organică prin care defrişările ilegale sunt incluse printre ameninţările la securitatea naţională, anunţă site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Propunerea legislativă de completare a Legii nr. 51/1991 a fost adoptată în 14 decembrie 2015 de Senat, în calitate de Cameră decizională, cu 99 de voturi “pentru” și patru abțineri, după avizul dat de deputaţi, în 7 octombrie.

Modificare legislativă prevede includerea unui sub-punct (m) la articolul 3 al legii menţionate, potrivit căruia: “orice acțiuni sau inacțiuni care lezează interesele economice strategice ale României, cele care au ca efect periclitarea, gestionarea ilegală, degradarea ori distrugerea resurselor naturale, fondului forestier, cinegetic și piscicol, apelor și altor asemenea resurse, precum și monopolizarea ori blocarea accesului la acestea, cu consecințe la nivel național sau regional”.

În documentul redactat de parlamentari PNL se arăta că domeniul silvic este unul în care inegalitățile și abuzurile “s-au acumulat an după an”, valoarea tăierilor ilegale raportate în urma controalelor ridicându-se la cinci miliarde de euro, “cifră care în realitate este și mai mare”, informeaza Mediascop.

Citeste articolul integral!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share