21/06/2021

Delegaţie a Republicii Voivodina la Consiliul Judeţean Timiş

În urmă cu câteva zile vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a primit la sediul Palatului Administrativ, vizita unei delegaţii din Voivodina, condusă de viceprimarul localităţii Zrenjanin, Dusko Radisic. Întrevederea a constituit colaborarea bilaterală dinte municipiul Timişoara şi oraşul Zrenjanin (Serbia).
„Am avut o delegaţie din Serbia, reprezentată de Ministerul Tineretului şi Sportului, din partea oraşului Zrenjanin şi am purtat discuţii bazate pe colaborarea transfrontalieră şi în mod special pe partea financiară 2014-2020 în sustinerea proiectelor de colaborare dintre cele două oraşe” – Călin Dobra, vicepreşedintele CJ Timiş.
Astfel printre propunerile dezbătute s-au înscris: colaborarea în domeniul situaţiilor de urgenţă şi a măsurilor de intervenţii la inundaţii, revitalizarea canalului Bega şi investiţii în cele trei puncte de trecere a frontierei, deschise în 2014. De asemenea s-a mai discutat despre cooperare pentru crearea, atât în judeţul Timiş, cât şi în apropierea localităţiiZrenjanin, a două centre paralimpice, de care să beneficieze sportivii cu dizabilităţi, dar şi despre înfiinţarea unor centre de cercetare şi de susţinere a intreprinderilor mici şi mijlocii.
Călin Dobra a mai spus că toate propunerile şi proiectelele comune vor fi analizate de conducerea Consiliului Judeţean Timiş. „Suntem deschişi colaborării bilaterale şi vom analiza propunerile de cooperare, astfel încât să accesăm fonduri europene care să ne permită punerea în practică a iniţiativelor”, a spus vicepreşedintele CJ Timiş.
De asemenea a mai propus înfiinţarea atât în judeţul Timiş, cât şi în Voivodina, a două centre de tratament pentru persoanele dependente de consumul de droguri.
La întrevedere a mai luat parte şi consulul Republicii Serbia la Timişoara, d-na Irena Radojicic.

Stejărel Ionescu

Zrenjanin1

Distribuie acest articol Oficial Media
Share