26/09/2020

Delictele silvice în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

politia lemne

În ziua de 20 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

Astfel, au fost constatate trei infracţiuni la Legea 46/2008 privind Codul Silvic şi au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.000 de lei.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 8 m³ de material lemnos, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă ori transport.

Poliţiştii din Petreşti au depistat un bărbat de 39 de ani, din judeţul Hunedoara, care a tăiat în mod ilegal 9 arbori dintr-o pădure privată, cu scopul de a-i sustrage.

Cel în cauză este cercetat pentru nerespectarea prevederilor Legii 46/2008 privind Codul Silvic, iar materialul lemnos descoperit a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, alţi trei conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, după ce au fost depistaţi de poliţiştii în timp ce transportau material lemnos, fără să deţină documente justificative de provenienţă ori transport.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share