18/01/2021

Deputat Oana Vlăducă: Dacă ai un ministru al Educației incompetent, e tragic!

Ultimele două luni de zile au arătat ce înseamnă să abuzezi de numirea unor docili fără anvergură în funcții-cheie. Ministrul Educației, dna Anisie, a fost pusă în Guvern de către dl Orban cam la fel cum a fost pus dl Orban premier. Căutați orice explicații doriți, dar competența nu se va regăsi printre ele.

Dacă ai un ministru incompetent, e grav. Dacă ai un ministru al Educației incompetent, e tragic!

Dna Anisie a compromis dreptul la educație pentru mulți elevi, pe perioada coronacrizei. Bâlbâieli, decizii fără argumente, declarații contradictorii, lipsă de înțelegere a riscurilor sistemului și completă lipsă de viziune – toate au provocat cea mai haotică perioadă din istoria sistemului de învățământ. Întrebați pe oricine – preșcolari, elevi, studenți, părinți, bunici, personal din învățământ – și vă vor răspunde cu revoltă pentru nesiguranța din aceste luni.

Doar câteva sancțiuni:

  • Nu au fost comunicate în timp util scenariile și măsurile avute în vedere de minister, în contextul pandemiei de coronavirus;
  • Nu au fost comunicate nici măcar acum variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali;
  • Nu au fost comunicate în timp util procedurile pentru concursurile de titularizare și definitivat;
  • Nu au fost comunicate graficul și modalitatea în care se vor da probele de aptitudini pentru admiterea în unitățile de învățământ vocațional;
  • Nu au fost comunicate posibile scenarii pentru încheierea anului școlar;
  • Nu a fost elaborată o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice, pentru personalul didactic auxiliar, pentru directori, inspectori școlari și pentru personalul nedidactic.
  • Nu a fost implementat și actualizat programul Euro 200, astfel încât toți elevii să aibă la dispoziție un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor.
  • Nu a existat niciun fel de coerență cu privire la stabilirea unui calendar pentru începutul de an școlar, nici pentru grădinițe și nici pentru școli.
  • Pentru toate aceste și pentru multe altele, decența ar obliga la demisie/demitere. Dacă ar mai fi vreo urmă de decență prin Palatul Victoria.

Deputat PRO România Dâmbovița
Oana-Silvia Vlăducă

Comunicat de presă

 

Citește și:


Închiderea școlilor a scos la iveală neajunsuri ascunse sub preș ani de zile


Anti-socializare – Desființarea învățământului tradițional- ”Profesor în Online”. Sunteți de acord să puneți mască educației?


Valoare și non-valoare în societatea românească


Școala on-line: Ministerul s-a spălat pe mâini lăsând profesorii să se descurce!


Mesajul unui profesor despre HAOSUL din educație: Tabletele mult promise sunt bune pentru video call!


Învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor. Pandemia minții


 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share