23/04/2021

Deva, al treilea oraş ce va avea o parcare supraterană de tip SMART

Deva se va alătura primelor două mari orașe care au adoptat soluțiile de Smart Parking, București și Cluj-Napoca, a anunțat primarul municipiului , Florin Oancea.

Potrivit acestuia, Deva are nevoie de parcări supraterane SMART din cauza deficitului de parcări în oraș și a faptului că, pe orizontală, nu se poate crește semnificativ numărul acestora.

Parcarea supraterană va fi amplasată pe strada Carpați (în vecinătatea fostei Policlinici).

“Primul pas în realizarea acestui obiectiv a fost întocmirea unui studiu de fezabilitate pe care îl voi propune spre aprobare consilierilor locali, în ședința extraordinară de luni, 11 mai 2020”, a anunțat Florin Oancea.

Parcarea va avea un regim de înălțime de P+2 și un total de 63 de locuri de parcare (21 de locuri de parcare pe nivel). Va fi construită pe un sistem de fundații de beton pe care vor fi montate structurile metalice și celelalte echipamente ale sistemului

Parcarea va fi anvelopată, iar pe acoperișul parkingului se vor monta panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice. Va fi racordată la utilități: energie electrică, telecomunicații și rețeaua de canalizare pluvială

Termenul de finalizare a lucrărilor va fi de șapte luni de la semnarea contractului.

Valoarea totală a investiției este estimată la aproape cinci milioane lei fără TVA.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share