Dezvoltarea capacității locale de reprezentare a minorității rome

Începând cu data de 21.06.2016, Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană a implementat proiectul Dezvoltarea capacității locale de reprezentare a minorității rome, proiect de dezvoltare a Grupurilor de Inițiativă Locală în localitățile Timișoara, Măguri-Lugoj, Banloc, Cenad, Checea, Chevereșu Mare, Comloșul Mare, Dudeștii Noi, Lenauheim, Periam, Pesac, Saravale, Satchinez, Sânpetru Mare, ca structură de facilitare a implementării H.G. nr. 18/2015 de aprobare a Strategiei Guvernului României de integrare socială a cetățenilor români aparținând minorității rome.

Proiectul s-a derulat în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Timiș, Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Biroul Regional Timiș, cu asistență financiară a Guvernului României prin Agenția Națională pentru Romi până la data de 30.11.2016.

Considerând că după peste două decenii de eforturi de integrare socială, minoritatea romă se confruntă cu aceleași probleme ca la început, proiectul și-a propus dezvoltarea implicării civice a comunităților de romi.

În acest sens au fost înființate Grupuri de Inițiativă Locală în aceste comunități, fiind identificați reprezentanți comunitari, formatori de opinie, persoane care să asigure transmiterea nevoilor comunității către decidenți în mod organizat, coerent.

Prin acțiuni de informare, sesiuni de pregătire, acțiuni de intervenție comunitară, facilitare comunitară, s-a stabilit, în cadrul proiectului, o infrastructură de reprezentare comunitară care să asigure identificarea și transmiterea coerentă a problemelor comunității către decidenți, oferind și potențiale soluții care să presupună implicarea directă a comunității în rezolvarea acestor probleme.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0754 366756 sau pe e-mail adrian.mirescu@yahoo.com.

Stejarel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share