05/08/2021

DIICOT Timişoara pe urmele traficanţilor de droguri

Procurorii DIICOT din Timișoara au făcut, în dimineaţa zilei de  marți, 68 de percheziții pe raza a patru  județe:  Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, pentru destructurarea unui grup suspectat de trafic de droguri, 80 de persoane fiind ridicate pentru audieri.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, grupul este format din 58 de suspecți, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, specializaţi în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și trafic internațional de droguri de risc și mare risc.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna octombrie 2015, suspecţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, având ca preocupare procurarea şi comercializarea de droguri de risc și de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halocinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite. Majoritatea suspecților au ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracțional pe linia traficului și consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat pe raza municipiului Timişoara”, transmite DIICOT în comunicatul de presă.

Potrivit procurorilor, suspecții vindeau drogurile numai către persoane de încredere și după ce stabileau în prealabil locațiile unde urmau să se efectueze tranzacțiile. În comunicatul DIICOT se mai arată că suspecții erau “stratificați” pe mai multe niveluri. Astfel, nivelul I era format din furnizori care dețineau cantități mari de droguri, pe care le procurau din culture proprii, amenajate în localități de lângă Timișoara, le cumpărau din străinătate și le introduceau în țară pe la punctele de trecere a frontierei sau le cumpărau de pe Internet, iar coletele cu droguri le primeau prin servicii de curierat.

“Nivelul al II-lea era format din dealerii intermediari, cu rol preponderent de a intermedia tranzacțiile între suspecţii de pe nivelurile 1 şi 3, scop în care achiziţionau cantităţi mari de droguri de la suspecţii furnizori, pe care le comercializau mai departe, în principal către dealerii de la nivelul inferior, dar şi unui cerc propriu de clienţi. Nivelul al III-lea era format din dealerii stradali care achiziţionau cantităţi de droguri de la suspecţii de la primele două niveluri, pe care le comercializau mai departe cercului lor de consumatori”, transmite DIICOT.

Urmează ca cele 80 de personae să fie audiate de către DIICOT.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share