21/06/2021

„Dincolo de Aparenţe”-intalnire interactiva cu elevii scolii Dragomiresti

pol2

COMUNICAT DE PRESA

Astăzi, 14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, în colaborare cu efective de la Secţia nr. 4 Poliţie Rurală Dragomireşti, au organizat o întâlnire interactivă cu elevii unităţilor şcolare din localitate.

 Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Proiectului „Dincolo de Aparenţe”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu penitenciarele din judeţ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa. 

O persoană condamnată la executarea unei pedepse privative de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de mare risc le-a împărtăşit elevilor experienţa sa de viaţă, precum şi consecinţele faptelor săvârşite.

Scopul acţiunii a constat în informarea elevilor cu privire la situaţiile de risc care conduc la comiterea infracţiunilor cu violenţă, prin valorificarea potenţialului educativ şi a experienţelor de viată a persoanelor care execută pedepse privative de libertate.

Elevilor le-au fost prezentate drepturile şi obligaţiile copilului, dimensiunile infracţionalităţii în care sunt implicaţi minorii şi modalităţile de prevenire a victimizării, răspunderea penală a minorului, precum şi consecinţele traficului şi consumului ilicit de substanţe interzise şi a violenţei.Untitled

pol1

Distribuie acest articol Oficial Media
Share