03/12/2020

DINCOLO DE APARENȚE- Proiect de prevenire a delicvenței juvenile

economic4

Astăzi, 21 octombrie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a lansat cea de-a şaptea ediţie a Proiectului „ Dincolo de aparenţe”.

Obiectivul proiectului constă în informarea şi sensibilizarea tinerilor cu privire la situaţiile de risc care conduc la acte de violenţă, prin discuţii interactive cu persoane care execută pedepse privative de libertate.

De asemenea, proiectul urmăreşte şi identificarea factorilor generatori de conduite antisociale ce au avut drept consecinţă condamnarea la pedeapsa închisorii, în vederea reducerii comportamentelor agresive.

Beneficiarii acestor activităţi vor fi elevii şi studenţii din unităţile de învăţământ de pe raza judeţului.

Dincolo de aparenţe” a fost încheiat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Universitatea Valahia Târgovişte – Facultatea  de Drept şi Ştiinţe Social-Administrative, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, Penitenciarul Găeşti şi Penitenciarul pentru Femei Târgşor şi se va derula în perioada noiembrie 2014- iunie 2016.pol1

De asemenea, a fost lansat şi Proiectul pentru prevenirea victimizării copiilor ,,Împreună putem schimba lumea!”, ce se va desfăşura pe toată durata anului şcolar 2015 – 2016.

Proiectul are ca scop iniţierea preşcolarilor în adoptarea unui comportament civic, specific unei societăţi, cunoaşterea şi respectarea drepturilor copilului şi a normelor de comportare în societate.

economic1

Astfel, poliţia dâmboviţeană, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Organizaţia „Salvaţi Copiii” România vor organiza întâlniri interactive cu preşcolarii în cadrul cărora se vor aborda subiecte precum circulaţia pe drumurile publice, comportamentul violent, respectarea regulamentului,  a normelor de conduită în societate.

Cum s-a derulat  Prima activitate în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Proiectului „ Dincolo de aparenţe”  

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share