Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Directia de Sanatate Publica Dambovita recomanda populatiei masuri de precautie la contactarea unei viroze

tratament_naturist_raceala_si_gripa_1394123315

Directia de Sanatate Publica Dambovita informeaza cu privire la situatia infectiilor respiratorii si a gripei, de la nivelul judetului in perioada 4-10 ianuarie 2016.

In cadrul sistemului de supraveghere a infectiilor respiratorii si a gripei, conform datelor primite de la furnizorii de servicii medicale, in intervalul 4-10 ianuarie 2016, la nivelul judetului nostru au fost diagnosticate 1072 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, din care 9 cazuri spitalizate si 306 pneumonii cu 7 cazuri internate.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul imbolnavirilor este mai mic (1575 de IACRS-uri cu 121 de cazuri internate si 230 de pneumonii din care 116 spitalizate).
Pe intreaga perioada de monitorizare, nu s-au confirmat cazuri de gripa.

In ceea ce priveste vaccinarea antigripala, pana la aceasta data s-au vaccinat 17652 de persoane din categoria celor cu risc mare de a contacta boala.

Ministerul Sanatatii a solicitat furnizorilor de asistenta medicala primara , sa intensifice supravegherea persoanelor cu risc cunoscut, in special a copiilor si gravidelor, precum si indrumarea acestora, in timp util, catre esalonul de ingrijiri medicale adecvate cazului.

Directia de Sanatate Publica Dambovita recomanda populatiei:
-sa evite locurile cu aglomeratie umana;
-sa se autoizoleze in cazul aparitiei semnelor de boala respiratorie;
-sa se alimenteze si sa se hidrateze corespunzator;
-sa poarte o imbracaminte adecvata sezonului, cu protejarea extremitatilor;
-prezentarea la medicul de familie cat mai rapid dupa instalarea simptomatologiei.

Recomandam adoptarea unui comportament responsabil nu numai fata de propria stare de sanatate, dar si fata de apropiati, colegi, prin precautiunile respiratorii amintite. Folosirea batistelor/servetelelor atunci cand tusim sau stranutam, spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun sunt alte masuri de igiena personala care sunt esentiale in prevenirea bolilor cu transmitere aerogena.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share