Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Directia de Sanatate Publica Dambovita: se constata o imbunatatire a calitatii apei

dsp-dambovita

Directia de Sanatate Publica Dambovita, reprezentata de directorul Sorin Stoica a trimis un comunicat pe adresa redactiei prin care ne informeaza  cu privire la probele de potabilitate prelevate sambata 16.01.2016 , la care se constata o imbunatatire a calitatii apei prin micsorarea numarului de colonii de Clostridium perfingens la punctul – iesire statie tratare Pucioasa si absenta acestora la rezervoarele de inmagazinare Branesti si Vulcana Bai.

DIrectia de Sanatate Publica a prelevat zilnic probe pe care le-a analizat in laboratorul propriu si a monitorizat efectuarea masurilor tehnice si organizatorice de catre Compania de Apa la Statia de tratare Pucioasa.
Directia de Sanatate Publica a comunicat cu toate autoritatile responsabile si a recomandat luarea tuturor masurilor de identificare si neutralizare a surselor de poluare in amonte de lacul de acumulare Pucioasa.
In seara zile de 17.01.2016 o echipa mixta de control din cadrul D.S.P.Dambovita a verificat in teren masurile intreprinse de catre Compania de Apa si a recoltat probe pentru verificarea parametrilor de potabilitate ai apei.

Pana in acest moment nu au existat prezentari la camerele de garda ale unitatilor sanitare din zona, respectiv Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste si Spitalului Orasenesc Pucioasa care sa acuze simptomatologie digestiva legata de consumul de apa provenita din Statia Pucioasa.

Deasemenea Serviciul Judetean de Ambulanta Dambovita nu a fost solicitat pentru urgente digestive din zona afectata.
Comunicam ca nu au fost disfunctionalitati la Spitalul Orasenesc Pucioasa si Caminul de Batrani Pucioasa legate de aprovizonarea cu apa potabila.
Vom reveni cu alte informatii ulterioare.

DIRECTOR EXECUTIV,
Dr.Sorin Stoica

Distribuie acest articol Oficial Media
Share