23/10/2021

Dispensarul TBC din Târgoviște a fost reabilitat și modernizat

 

Dispensarul TBC din Targoviste s-a aflat într-un program de Reparatii Capitale care au început la data de 15 ianuarie 2016. După 10 luni, cu două luni mai devreme decât a fost prevăzut inițial, programul de reabilitare al Ambulatoriului de Pneumoftiziologie s-a încheiat iar clădirea cea nouă a fost inaugurată în prezența conducerii Spitalului Județean Dâmbovița și a Consiliului Județean.

Managerul Spitalului Judetean de Urgență Târgoviște, doctor Claudiu Dumitrescu ne-a informat că lucrările s-au încheiat în cele mai bune condiții și chiar mai repede decât se așteptau:

 ”Așa cum m-am angajat încă de preluarea conducerii acestui spital, voi suține în continuare creșterea condițiilor din spital și a calității actului medical. Mulțumesc Consiliului Județean și echipei mele de conducere, și anume inginerului Ciprian Oprescu, cel care a supravegheat zi de zi lucrările precum și doamnei Luiza Greaca, șeful Serviciului de achiziții publice al Spitalului Județean, care a asigurat la timp toate materialele necesare.”

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu s-a declarat multumit de rezultatele unui proiect care părea de ”nerealizat” datorită modului foarte dificil în care s-a obținut finanțarea, motiv pentru care constructorul a fost nevoit să lucreze mai bine de nouă luni din banii proprii.

 Au fost necesare aproape șase luni de stat pe la ușile Ministerului Sănătății pentru a primi finanțarea necesară. Valoarea totală a proiectului este de 1.985.000 lei, subvenții de la Ministerul Sănătății, din care Consiliul Județean Dâmbovița a contribuit cu suma de 160.000 lei și venituri proprii ale Spitalului Județean, 385.000 lei. Locația aceasta are în structură cabinete de consultații, laboratoare de explorări funcționale, este deservit de patru medici, nouă asistenți medicali și restul personalului auxiliar, în total 16 persoane care vor lucra în condiții excelente. Vă informez că media lunară a pacienților consultați, copii și adulți este de aproximativ 460, iar o pondere mare o au pacienții din zona rurală, circa 67%.(Adrian Țuțuianu)

Președintele Consiliului Județean a ținut să precizeze și faptul că este necesar ca tot personalul care lucrează în Spitalul Județean Dâmbovița să-și aducă aportul dincolo de investițiile care s-au făcut în unitățile medicale și să fie foarte atenți față de bolnavi.

”Din păcate avem suficient de multe situații în care sunt reclamații pe de o parte legate de tratamentul necorespunzător, chiar malpraxis, dar și foarte multe reclamații legate de comportamentul medicilor, personalul sanitar, infirmiere, față de bolnavii care sunt internați. Vă asigur că programul de modernizare al unităților sanitare din Târgoviște va continua.”

Citește și:

Adrian Tutuianu: “Speram ca pana la urma si Guvernul tehnocrat sa se trezeasca si sa dea bani”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share