20/10/2020

DIVA – o viaţă într-o carte

Diva, nimic mai mult decât o carte, o carte care închide între coperţile ei, o poveste, povestea vieţii unei mari balerine timişorene, cunoscută nu numai în ţară, ci în întreaga lume, Rodica Murgu.
Mamă, soţie, gospodină, fiică, profesoară. O viaţă plină de sacrificii. O viaţă cu vârtejurile ei. O viaţă complexă. O viaţă cu încrengături multiple, dar splendidă, de multe ori, nu uşoară ci cu hopuri de trecut, cu bucurii, realizări, dar şi dureri şi neîmpliniri. Viaţa Rodicăi a fost construită nu numai pe coordonatele unei mari balerine, ale unei vedete însemnate în lumea noastră culturală, ci şi pe celelalte faţete ale personalităţii ei. Gândurile şi sentimentele, frământările şi îndoielile, bucuriile şi durerile, dezamăgirile şi împlinirile, ştiute numai de ea, fac parte din complexitatea uluitoare a ceea ce înseamnă existenţa cotidiană a Divei. Romanul acesta este scena pe care evoluează o primadonă, având toate caracteristicile unei primadone universale.

Marţi seara, sala bibliotecii UVT – Eugen Todoran s-a dovedit a fi neîncăpătoare la lansarea romanului „ DIVA”, al Lilianei Ardelean. Faţă în faţă autoarea şi „Diva”, s-au întâlnit cu publicul. Ultimile două fotografii din galerie o ve-ţi găsi pe DIVĂ, pe Rodica Murgu.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share