27/10/2020

DN66A,  spre Herculane în atenția MINISTERULUI TRANSPORTURILOR

 

Ministrul  Transporturilor Răzvan Cuc și directorul general al CNAIR, Narcis Neaga au verificat zilele trecute, stadiul lucrărilor de pe autostrăzile Sebeș-Turda (loturile 1 și 2) și Lugoj-Deva (loturile 3 și 4). În cazul loturilor 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș – Turda, în prezent, progresul fizic este de 61,35% (lotul 1), respectiv 49% (lotul 2). În ceea ce privește progresul financiar, în cazul lotului 1 se înregistrează valoarea de 55,44% iar în cazul lotului 2 valoarea procentuală este de 44,37%. Termenul asumat de către constructori, pentru finalizarea lucrărilor, în cazul ambelor loturi este trimestrul IV 2019.

Vizita a continuat pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva. Din discuțiile cu antreprenorii aceștia au menționat faptul că progresul fizic este de 92,5% (lotul 3) și 95% (lotul 4) iar progresul financiar este de 92,02% (lotul 3) și 93,77% (lotul 4). Totodată, constructorii au precizat că lotul 3 va fi finalizat în trimestrul II 2019, iar lotul 4 în trimestrul III 2019.

“Voi petrece foarte puţin timp în minister şi foarte mult timp în şantiere, tocmai pentru a vedea exact cum evoluează lucrările la faţa locului. (…) Cred că trebuie o transparenţă foarte mare în ceea ce privesc lucrările de infrastructură din România şi, poate, acesta a fost un lucru pe care eu nu l-am făcut tocmai bine în primul mandat, în sensul că, deşi veneam pe şantier, trebuia să prezentăm un ritm săptămânal. Începând cu 23 martie, voi ţine în fiecare sâmbătă, o conferinţă de presă despre evoluţia lucrărilor de pe şantiere” a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Deva la sediul prefecturii hunedoreni.

În cadrul conferințelor de presă săptămânale, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc va prezenta inclusiv firmele care fac din contestarea procedurilor de achiziție publică, o practică curentă: “Am promis și o voi face, îi voi prezenta public, atunci când vom începe ora de infrastructură, pe cei care contestă licitațiile. Există o comisie de specialiști care evaluează ofertele, tehnic și financiar, în care nimeni nu-și asumă să facă diverse furtișaguri. Este clar că atunci când comisia dă un câștigător, cel care contestă o face pentru a bloca” a conchis  Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

Tot în cadrul conferinței de presă,  prefectul  județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely,  adus  în discuție și  faptul că va începe reabilitarea cu prioritate a drumului național DN66A, drum ce face legătura între Valea Jiului și Băile Herculane.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share