17/09/2021

DNA cere inchisoare cu executare pentru Liviu Dragnea

fotocredit: eclujeanul.ro
fotocredit: eclujeanul.ro

„Considerăm că martorii propuși în apărare au discutat înainte de termen cu inculpatul pentru a cădea de acord ce să spună în instanță”, a spus procurorul de ședință. El a precizat că folosul necuvenit pe care îl urmărea Dragnea era îndeplinirea cvorumului la referendum.

Procurorul a mai cerut și aplicarea pedepsei complementare în cazul lui Liviu Dragnea, pe lângă pedeapsa cu executare. Totodată, el a spus că s-a dispus trimiterea în judecată a celorlalți inculpați pentru complicitate morală la fraudarea referendumului.

„Acuzațiile pleacă de la o premisă profund greșită. Nimeni nu va mai îndrăzni de acum să cheme pe cineva la vot”, a declarat Liviu Dragnea, care a precizat că dreptul la vot este un act profund democratic. După finalul pledoariei avocaților,  au ultimul cuvânt în fața judecătorilor instanței supreme. Procurorul de ședință al DNA a cerut miercuri pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul„. El nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească.

Preşedintele executiv al PSD urma să afle sentinţa miercuri, 6 mai a.c. în dosarul fraudării referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, din 2012. DNA a cerut închisoare cu executare pentru Liviu DragneaÎCCJ a amânat sentința pentru data de 15 mai 2015.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share