22/10/2020

Doamnelor şi domnilor, poftiţi la bal

Mai e puţin şi în foaierul Operei Române din Timişoara va bate gongul. Va bate gongul de trei ori şi va anunţa cel mai important eveniment din oraşul de pe Bega. Pentru o noapte Timişoara va deveni “ Mica Vienă”. Cea de-a patra ediție a Balului Vienez îşi va deschide porţile
Peste doar o săptămână, timişorenii se vor întâlni cu soprana Rodica Vică și tenorul Mihail Dogotari, ambii soliști ai Operei din Viena. Ei vor fi acompaniați de Spirit of Vienna Ensemble, orchestra venită special din capitala Austriei pentru Balul Vienez de la Timișoara. Programul artistic continua cu momentele celor 48 de debutanți și 56 de minidansatori. Coregrafiile prezentate sunt create și pregătite timp de două luni alături de doi dintre cei mai renumiți antrenori de dans din România, Diana și Raul Avram.
Acțiunea are scop: caritabil, cultural şi educaţional. Banii strânși în urma acțiunii caritabile vor fi donați Fundației internaționale United Way România, în beneficiul a circa 750 de copii, tineri și vârstnici din orașul Timișoara.“Balul Vienez de la Timișoara a ajuns la a IV-a ediție. În toți acești ani, prin acest proiect caritabil, am ajutat sute de copii și oameni bătrâni din centrele United Way. Ne bucurăm că în acest am lansat și campania cu floarea de colț care răspândește și mai mult gestul generozității, iar comunitatea oamenilor generoși crește de la an, la an”, spune Ioana Hațegan, președintele Fundației Balul Vienez de la Timișoara.
Ca o premieră, anul acesta, Fundația Balul Vienez de la Timișoara a introdus floarea de colț ca simbol al spiritului caritabil pe care îl promovează în fiecare an. Această acțiune face parte din campania de strângere de fonduri ”O Floare de colț pentru United Way”. Cu o donație minimă recomandată de 10 lei, se poate achiziționa o broșă. Toate donațiile obținute în urma achiziționării florii de colț ajung direct la Fundația United Way din Timișoara.
“Ne-am gândit să introducem un simbol: floarea-de-colț. Este simbolul carității, de a-l ajuta pe cel de lângă tine, care are mai multă nevoie. Cred că este o valoare pe care cei care o avem, o putem practica, iar cei care n-o avem ar trebui să ne amintim de ea. Aceste flori de colț ne dorim să le vedem la pieptul cât mai multor timișoreni, care își doresc să arate că împărtășesc aceeași valoare cu noi. Voluntarii noștri se vor afla în mai multe centre comeriale și vor distribui aceste flori-de-colț”, spune preşedintele Fundaţiei Balului Vienez.
De la lansarea campaniei la sfârșitul lunii octombrie au fost vândute peste 1.500 de flori de colt, ceea ce înseamnă tot atâtea mese calde pentru copiii incluși în programul Fundației United Way din Timișoara.
Să fiţi pregătiţi de bal, fracul şi papionul, obligatoriu, şi să ascultaţi când bate gongul.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share