27/10/2020

DOR de EMINESCU evenimente culturale on-line în BUCUREȘTI

Arhiepiscopia Bucureştilor anunţă că luni, 15 iunie, la împlinirea a 131 de ani de la moartea poetului naţional Mihai Eminescu, va fi săvârşită o slujbă de pomenire în Cimitirul Şerban Vodă (Bellu) din Capitală.

Începând cu ora 8,00, un sobor de preoţi din cadrul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Bucureşti va oficia Sfânta Liturghie în capela cimitirului.
Ulterior, la 10,00, va avea loc slujba parastasului, la mormântul poetului, informează Sectorul Cultural şi comunicaţii media al Arhiepiscopiei Bucureştilor .

În aceeaşi zi, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, la finalul Sfintei Liturghii (ora 11,00), va fi săvârşită o slujbă de pomenire.
* Casa Artelor “Dinu Lipatti” invită publicul, duminică, de la ora 17,00, la o întâlnire online dedicată lui Mihai Eminescu, pentru a urmări recitalul extraordinar de poezie şi muzică românească ‘Eminescu-Enescu-Lipatti’, susţinut de actorul Adrian Titieni şi pianistul Horia Maxim. Evenimentul a avut loc în Salonul de Muzică al Casei Lipatti în anul 2018, la evenimentul ‘Centenarului Marii Uniri’, iar acum va fi o premieră online.
“Vă invităm să vă bucuraţi şi să vă emoţionaţi ascultând versurile poetului sufletului românesc, marele nostru Mihai Eminescu, învăluite de muzica genială creată de George Enescu şi Dinu Lipatti”, se menţionează într-un anunţ postat pe Facebook.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share