29/11/2020

DOSAR PENAL pentru ”vanatoare cu arbaleta”

03-foto-2-vanatoare-shutterstock_157226915-25092014_f3b8ac62a5Bănuit de comiterea infracţiunii de „vânătoare cu arbaleta”, cercetat de poliţişti

 În cursul serii de 14 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Dragomireşti au surprins un bărbat, de 25 de ani, din Lucieni, care se afla în mod nejustificat în zona împrejmuită a unui ţarc de vânătoare.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat asupra acestuia o arbaletă, două săgeţi, cinci vârfuri de săgeţi metalice, un dispozitiv de măsurare a distanţei tip lunetă, un cuţit, mănuşi şi funie.

De asemenea, cel în cauză nu a permis accesul poliţiştilor în locuinţa sa pentru continuarea verificărilor pe linia armelor, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 295/2004 privind regimul armelor ţi muniţiilor.

Totodată, a fost dispusă şi măsura anulării dreptului de deţinere, folosire şi port de armă.

Pe numele lui, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vânătoare cu arbaleta”.

 Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia deţinătorilor legali de arme cu privire la obligativitatea de a permite controlul armelor, pieselor şi muniţiilor deţinute, la solicitarea organelor de poliţie şi de a asigura securitatea acestora.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share