22/10/2021

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în Dâmbovița

  La data de 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat noi acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Pe raza întregului județ, au fost desfășurate 19 acțiuni punctuale în contextul pandemiei de COVID-19, fiind legitimate peste 3.400 de persoane, verificate 76 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 73 de restaurante/terase/fastfood-uri și 24 de operatori autorizați/ transportatori de persoane.

Activitățile desfășurate au vizat și verificare modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară în mijloacele de transport persoane, fiind controlate 244 de astfel de autovehicule.

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce au depistat, în localitatea Vlădeni, un bărbat și o femeie care nu au respectat măsura carantinei la domiciliu.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 31 de evenimente, dintre care 19 au fost solicitări prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, fiind sesizate 26 infracțiuni, dintre care 7 contra patrimoniului și 11 contra persoanei.

Pentru neregulile descoperite, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au aplicat 244 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 67.080 de lei, au reținut 6 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Comunicat de presă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share