23/10/2021

Doza de dragalasenie: pisoi divini de talie mare la doar o saptamana

Azira, mama tripletilor, continua sa le ofere grija si atentie celor trei micuti, o situatie norocoasa avand in vedere faptul ca leii albi se nasc adesea cu defecte, fiind respinsi.
Copyright @ Reuters: Kacper Pempel
Detinatorul unei gradini zoologice private din Borysew, Polonia, este norocosul stapan al celor trei albiciosi adorabili. Pe numele sau Andrzej Pabich, barbatul povesteste ca adesea puii de leu alb pot avea defecte serioase care pun in pericol nasterea, ca mama poate respinge puii, iar tripletii sunt cazuri deosebit de rare.
via images.tvnz.co.nz
Pabich declara marti pentru Associated Press ca Azira, leoaica in varsta de 2 de ani si jumatate, are un comportament exemplar fata de micutii de doar o saptamana. Puii au fost nascuti in data de 28 ianuarie, iar tatal lor, Sahim, un leu alb tanar de 3 ani si jumatate, este deocamdata tinut deoparte, in cusca alaturata.
via Associated Press
Deschisa in 2008, gradina zoologica cuprinde 80 de specii, inclusiv camile albe.
Despre leul alb
Leul alb este urmarea mutatiei coloristice a subspeciei Kruger a leului african  (Panthera leo krugeri). Contrar credintelor populare, acesta nu constituie o subspecie separata. Se crede ca leul alb este un indigen al regiunii Timbavati din Africa de Sud de cateva secole, desi a fost descoperit pentru prima data in 1938. Localnicii il considera de natura divina.
 Pana in anul 2009, cand prima turma de lei albi a fost reintrodusa in salbaticie, s-a crezut cu tarie ca leul alb nu poate supravietui in conditii naturale. Acesta este motivul pentru care un mare procent din populatia totala de lei albi a globului isi duce inca veacul in gradini zoologice.
via torange.us
Leii albi nu sunt de fapt albinosi. Culoarea deschisa, cu variatii de la blond deschis pana la alb,  a blanii lor este provocata de o mutatie mai putin severa a aceleiasi gene care cauzeaza albinismul.
coveringmedia.com
Distribuie acest articol Oficial Media
Share