Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Drepturile Omului sunt primordiale în democrație dar, ROMÂNIA ARE RESTANȚE LA ACEST CAPITOL!!!!

Ziua Internaţională a Drepturilor Omului este marcată în fiecare an pe 10 decembrie, ziua în care Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat, în 1948, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.
Document de referinţă, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamă drepturile inalienabile pentru toţi oamenii – indiferent de rasă, culoare, religie, sex, limbă, opinie politică sau de altă natură, origine naţională sau socială, proprietate, naştere sau alt statut. Disponibilă în peste 500 de limbi, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului este cel mai tradus document din lume.
 Tema anului 2020 este “Recover Better – Stand Up for Human Rights”.
Potrivit ONU, tema zilei, aleasă pentru acest an, se referă la pandemia de coronavirus şi pune în evidenţă necesitatea de a reconstrui mai bine, asigurând că drepturile omului sunt esenţiale pentru eforturile de redresare.
Vom atinge obiectivele noastre globale comune numai dacă suntem capabili să creăm oportunităţi egale pentru toţi, să soluţionăm eşecurile generate şi întreţinute de coronavirus şi să aplicăm standardele drepturilor omului pentru a aborda inegalităţile, excluderea şi discriminarea consolidate, sistematice şi intergeneraţionale,  se arată  în mesajul ONU.
Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a transmis un mesaj românilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului. În context, Maria Grapini atrage atenția autorităților naționale că au obligația de a respecta drepturile fiecărui cetățean și de a asigura funcționarea instituțiilor, astfel încât să nu fie afectate drepturile cetățenilor.
„Lipsa accesului la spitale a bolnavilor cronici, lipsa sau limitarea accesului la educație a tuturor copiilor, cazurile multiple de erori judiciare sancționate la CEDO arată că România are restanțe majore la acest capitol. Ca membru în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European și comisar al Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADOR) doresc să subliniez că drepturile omului sunt primordiale în democrație, iar guvernele, indiferent de culoarea politică, nu trebuie să îngrădească libertățile cetățenești, consfințite prin legislație. Drepturile omului nu sunt doar principii scrise, nu sunt doar fraze ale idealului uman, ele sunt realităţi, necesităţi şi doleanţe ale societăţii internaţionale, sunt esenţa fiecărui locuitor al acestei planete. Sistemul de norme ce reglementează Drepturile Omului trebuie să fie principiul de bază al fiecărui politician, al fiecărui stat şi instituţii internaţionale. Din păcate, România trece printr-o perioadă în care drepturile cetățenilor sunt restrânse, neproporțional însă, în raport cu situația pandemică actuală! Lipsa accesului la spitale a bolnavilor cronici, lipsa sau limitarea accesului la educație a tuturor copiilor, cazurile multiple de erori judiciare sancționate la CEDO arată că România are restanțe majore la acest capitol. De Ziua Internațională a Drepturilor Omului, atrag încă o dată atenția autorităților naționale că au obligația de a respecta drepturile fiecărui cetățean și de a asigura funcționarea instituțiilor, astfel încât,  să nu fie afectate drepturile cetățenilor! Urez tuturor românilor sănătate și îi indemn să-și cunoască drepturile și să lupte pentru respectarea lor, prin mijloacele democratice prevăzute în legile naționale și europene”, a precizat, în mesajul său, europarlamentarul Maria Grapini.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share