Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Drumul județean dintre Peciu Nou și Foeni va fi modernizat cu finanțare europeană prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020

Azi, 5 decembrie 2017, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Consiliul Județean Timiș au semnat contractul pentru proiectul „Modernizare DJ 593 (L=35,90 km din care necesar modernizare L=20 km)”.

Semnatarii contractului au fost domnii Călin DOBRA – președintele Consiliului Județean Timiș, beneficiarul finanțării acordate pentru acest proiect- și Sorin MAXIM – directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Regional la nivelul Regiunii Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează modernizarea drumului județean 593, de la Peciu Nou la Foeni, și îmbunătățirea conectivității directe cu rețeaua Trans – Europeană de Transport (TEN-T) – DN59/E70 Timișoara – Moravița, în apropierea localității Șag. Implementarea acestuia se va face pe parcursul a 36 de luni.

Cei 20,5 kilometri de drum județean modernizat în cadrul acestui proiect vor deserve în mod direct peste 10.500 de locuitori. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează realizarea marcajului longitudinal pe o distanță de 43,5 km, montarea a 32 de indicatoare de circulație, a 21 de borne kilometrice, a 185 de borne hectometrice și montarea de parapet direcționale de tip semigreu.

Proiectul „Modernizare DJ 593 (L=35,90 km din care necesar modernizare L=20 km)”are o valoare totală de aproximativ 6,9 milioane euro din care, finanțarea nerambursabilă este de aproximativ 6,7 milioane euro iar contribuția beneficiarului este de aproximativ 0,2milioane euro (la cursul Infor euro de 4,5990 lei/euro). Cofinanțarea acestui proiect este asigurată prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

Până în prezent, în cadrul priorității de investiții 6.1, în Regiunea Vest au fost contractate 5 proiecte având o valoare a finanțării nerambursabile de 81,37 milioane euro, iar 2 proiecte având o valoare a finanțării nerambursabile de 18,76 milioane euro se află în etapa de contractare.

Apelul de proiecte pentru prioritatea de investiții 6.1 a fost închis în data de 13 iulie 2017.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share