DSP Timiş efectuează teste pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2

Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a demarat procedura de testare a personalului de îngrijire din cadrul centrelor rezidențiale de asistență a persoanelor  vârstnice.Personalul de îngrijire iși va putea relua activitatea doar dacă rezultatul testului pentru SARS-CoV-2 va fi negativ.

În acest moment, la nivelul județului Timiș se efectuează teste pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, în 4 laboratoare (Spitalul V.Babes, Spitalul Municipal, Centrul Regional de Sănătate Publică și S.C.Bioclinica). Capacitatea de testare ajunge la 400-500 teste/zi și variază în funcție de aspectele tehnice.

Cu ocazia inspecțiilor efectuate de Servicul Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș s-a constatat faptul că o societate comercială cu activitate de alimentație publică de tip catering la domiciliu, nu a respectat obligația privind verificarea zilnică a stării de igienă individuală și de sănătate a angajaților, motiv pentru care aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii tematice de verificare a produselor biocide de la producător, distribuitor și pâna la utilizator, inspectorii din cadrul Servicului Control in Sănătate Publică au efectuat verificări în unități din această categorie și pentru neconformitățile constatate, uneia dintre societățile controlate i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei.

Până la această dată, 201 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share