17/04/2021

Dumitru Irena, Pro România: ADIO, programul ”Tablete pentru elevi”

Dumitru Irena, coordonator al Organizației de Tineret Pro România Dâmbovița și purtător de cuvânt, a prezentat în conferința de presă de astăzi, modul prin care cele 175 de milioane de euro, alocate de Guvern pentru echipamente electronice și materiale sanitare în școli, vor ajunge doar la câteva unități de învățământ, pe modelul ”primul venit, primul servit”.

Termenul scurt de decontare al cheltuielilor cuprins intre 15 decembrie – 15 ianuarie (din momentul depunerii cererii de decontare durează cel puțin 10 zile pentru primirea banilor) face imposibilă o gestionare corectă a acestui ”ajutor” oferit de stat. Se pare că și de această dată, lucrurile sunt făcute să fie doar pe hârtie, pentru o imagine publică și politică, în devafoarea, ca întotdeauna a cetățeanului.

Declarații integrale din conferința de presă:

”Pe 24 august, Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care sunt alocați 175 de milioane de euro pentru achiziții de materiale la începutul noului an școlar, în pandemie. Prin declarațiile lor publice, reprezentanții guvernului au lăsat de înțeles, în ultimele săptămâni, că banii vor fi disponibili pentru decontări cât mai rapid, în condițiile în care mai sunt 3 săptămâni până la începerea școlilor.

Cererile de finanțare pentru a accesa fonduri externe pentru echipamente electronice și materiale sanitare în școli, conform ordonanței de urgență prin care guvernul a stabilit în acest sens 175 de milioane de euro, vor putea fi depuse în perioada octombrie-ianuarie. Contractele de finanțare vor putea fi încheiate începând cu 1 decembrie, iar depunerea cererilor de rambursare și decontarea cheltuielilor vor putea fi făcute doar între 15 decembrie-15 ianuarie.

Decontarea se va face după principiul “primul venit, primul servit”. Asta prevede calendarul transmis marți autorităților publice locale, unităților școlare și inspectoratelor, printr-un document obținut de EduPedu.ro, semnat de vicepremierul Raluca Turcan și de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Potrivit surselor Edupedu.ro, din momentul depunerii cererii de decontare durează cel puțin 10 zile pentru primirea banilor. Termenul de 15 decembrie 2020 -15 ianuarie 2021 se suprapune peste perioada Crăciunului și a Revelionului, când nu se fac plăți, de regulă, așa că cel mai probabil, mai spun sursele citate, decontările ar putea avea loc după data de 4 ianuarie 2021.

Chiar si asigurarea mastilor de protectie este un demers dificil

Ludovic Orban: “Este greu să asiguri și nici nu este corect să asigurăm măști pentru toți elevii. Elevii provin din familii diferite, iar pentru cei care provin din familii vulnerabile trebuie să le asigurăm aceste măști, dar pentru copii care vin din familii cu posibilități, este și o responsabilitate a părinților să asigure măști pentru copiii pe care îi trimit la școală. ”

Președintele Iohannis are, din când în când, momente în care nu-și poate controla cinismul. La fel ca la momentul „ghinion”, când s-a referit la profesorii care nu au câștigat din meditații cât el, miercuri seara a comis-o din nou. Întrebat cum va explica foștilor colegi din învățământ, cadre didactice, că nu au dreptul la măști gratuite, Iohannis a trecut la strategia „nu văd, nu aud, nu știu”:

„Aici nu pot să vă spun decât că așa s-au gândit guvernanții, în această perioadă, bănuiesc că pur și simplu nu există fonduri suficiente pentru așa ceva, însă, din ce am discutat cu foști colegi de-ai mei, nu mi se pare că este o problemă extremă, profesorii vor merge cu mască pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”, a spus președintele.

Asa arata in viziunea PNL invatamantul gratuit si obligatoriu! Principalul lor obiectiv il reprezinta ALEGERILE!

Victor Ponta: ”Am avertizat in mod repetat si vehement ca Orban si PNL ne pun pe toti in pericol prin ticalosia lor cu Alegerile organizate fara conditii de siguranta! Intre sanatatea publica si interesul egoist de partid, Orban a ales partidul! Aceasta este o gandire tipica unui politruc – incompatibila cu responsabilitatea unui adevarat Prim Ministru!

Campania incepe imediat ( actiunile de precampanie sunt deja de o luna) / iar ziua votului inseamna 18.500 de sectii de vot – cu o medie de 20 de persoane aflate permanent in sectie si o medie de 500 de alegatori care vin la vot!

Am increderea ca romanii vor taxa drastic aceasta intreaga bataie de joc!”

 Imagini din conferința de presă:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share