23/04/2021

Dumitru Irena, purtător de cuvânt Pro România Dâmbovița: Legea venitului minim garantat

Dumitru Irena, purtător de cuvânt al organizației politice PRO România Dâmbovița aduce în atenția cetățenilor cauzele cât și acțiunile de combatere a sărăciei provocate de pandemia de SARS-CoV 2. Aceasta a adus la cunoștință prevederile proiectului de lege pe care partidul PRO România l-a inițiat și votat, anume legea venitului minim garantat.

Pro România Dâmbovița, conferință de presă 1 iunie 2020 – VIDEO

Alegeri locale – Candidații Pro România Dâmbovița pentru funcția de primar

Înainte de a începe analiza unor subiecte de interes pentru județul Dâmbovița, doresc să le urez tuturor copiilor un sincer și călduros LA MULȚI ANI, să se bucure de copilărie și să rămână mereu cu sufletul tânar.

În urma situației provocate de pandemia de Coronavirus, ne confruntăm cu numeroase aspecte negative din punct de vedere economic, asistăm la creșterea masivă a numărului de șomeri, fiind înregistrați peste 500 000 de șomeri de la jumătatea lunii martie până la momentul actual, ceea ce înseamnă un număr destul de ridicat, motiv pentru care noi considerăm că semnalele prezente indică creșterea acestor cifre. Este o problemă reală, în ceea ce privește economia țării. Se estimează apariția în următoarea perioadă a 1 milion de șomeri, simultan numeroase persoane din Diaspora ce s-au întors acasă, se confruntă cu posibilitatea ca ei, sau chiar familiile lor să rămână fără venituri, chestiune ce reprezintă o reală problemă pentru țara noastră. iar cele prezentate fiind una din numeroasele cauze ce fuctifică necesitatea implementării legii.”

Adrian Țuțuianu: Vom avea probleme majore cu șomajul și ne va lua ani de zile ca să ne revenim

Semnalele din economie sunt de-a dreptul problematice. Spre exemplu grupul Renault va disponibiliza 15.000 de muncitori.

„Creșterea prețurilor începând cu data de 17 martie până la 50-60% reprezintă o altă problemă cu care sistemul economic se confruntă. Seceta din acest an a generat costuri suplimentare destul de importante în ceea ce priveste produsele alimentare de baza, astfel cetățenii vor întâmpina numeroase dificultăți în asigurarea produselor alimentare.”

„Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”

În concluzie, Irena Dumitru amplifica posibilitatea existenței unui număr destul de mare de familii ce se vor confrunta cu situația de săracie extremă și excluziune socială.” Liderul PRO ROmânia, Victor Ponta, a propus proiectul de lege privind venitul minim garantat prin care propune un supliment de 300 de de euro pe familie. În același timp se cunoaște faptul că Spania, a adoptat deja această lege săptămâna trecută, de asemena S.U.A. va oferi suma 200 de dolari pe familie  Italia va oferi 430 de euro pe familie afectată.”

„Consider că este un demers util, pentru toate persoanele ce vor înregistra dificultăți economie în urma pandemiei de COVID-19. Cu siguranța, așa cum spune și președintele Victor Ponta chiar dacă aprobarea acestei legi va fi una dificilă, utilitatea ei este necesară.  ”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share