25/10/2020

După 20 ani, al doilea papă calcă pe pământul românesc

După ce în 1999 Papa Ioan Paul al II-lea ne-a vizitat ţara, acum a venit rândul românilor să mai trăiască un al doilea moment istoric, poate mai puternic decât primul, şi anume acela de a primii vizita suveranului pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc, întro vizită ce va dura trei zile. În această perioadă vor avea loc mai multe întâlniri cu diferite personalităţi politice sau nu, vor avea loc slujbe, vizite la bisericile ortodoxe sau greco-catolice.

Scopul acestei vizite are în prim plan beatificarea a 7 episcopi greco-catolici, ce şi-au găsit sfârşitul în temniţele comunismului , aceştia fiind arestaţi în 1948, datorită faptului că s-au opus unificării religiei. Beatificarea celor 7 preoţi martiri va fi făcută de Papa Francisc, într-o slujbă specială, pe Câmpia Libertății de la Blaj, duminică 2 iunie, moment important în Istoria României, unde vor fi prezenţi sute de mii de români, indiferent de religie.

Mulţi timişoreni şi-au arătat dorinţa de a fi prezenţi la slujba de duminică. Pentru cei care nu au plecat cu avionul sau maşina, va fi pus la dispoziţia acestora  un tren special ce va porni în acestă seară  spre Șumuleu Ciuc, cu peste 1000 de enoriași din Dieceza Timișoarei., printer aceştia aflându-se şi elevi ai liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum din Timișoara.

Aproximativ 30 de preoții catolici din Dieceza de Timișoara, ce acum se află la Bucureşti,  vor fi şi ei prezenți la evenimentul de la Șumuleu Ciuc, pe Câmpia Libertăţii fiind prezenţi peste 800 de preoţi Greco-catolici.

Slujba va fi oficiată în limba română, iar predica papei va fi în limba italiană, traducerea fiind afişată video, pee crane de mari dimensiuni şi va ţine până la ora 13,15.

După servitul mesei şi o scurtă întâlnire cu reprezentanţi ai rromilor, acesta se va îndrepta spre aeroportul din Sibiu de unde îşi va lua zborul spe Roma, Italia.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share