28/02/2021

E.S. Domnul Valery KUZMIN, Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, în vizită la CCIAT

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a  fost ieri gazda  întâlnirii dintre Preşedintele Executuiv al CCIAT, dna Florica CHIRIŢĂ şi E.S. Domnul Valery KUZMIN, Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, aflat intr-o vizită oficială în Judeţul Timiş.

Întâlnirea dintre cele două părţi a avut drept scop stabilirea agendei comune de acţiuni pentru anul 2020, destinată dezvoltării pe mai departe a relaţiilor de colaborare dintre judeţul Timiş şi Federaţia Rusă şi valorificării oportunităţilor de afaceri şi investiţii.

CCIAT a organizat în cursul anului trecut două evenimente în premieră cu Federaţia Rusă: o misiune economică multisectorială la Moscova şi Saint Petersburg, finalizată cu încheierea unui Acord de Colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Moscova, si un forum de afaceri internaţional la Timişoara, la care au participat 20 de oameni de afaceri şi reprezentanţi de camere de comerţ din regiunea Moscovei, evenimente  ce au avut sprijinul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

“Ne bucurăm că încă din prima zi avem vizita domnului ambassador  în casa noastră, şi ca de obicei vă spun că nu este o vizită protocolară, este o vizită de lucru. Dacă la fosta vizită a domnului ambassador am concretizat câteva din evenimente, anul trecut am avut delegaţia din judeţul Timiş, format din 29 de firme, cu forumuri internaţionale în Moscova şi în Sankt Petersburg, iar în toamnă au participat la forumul internaţional dintre Federaţia Rusă, Grecia, Cehia şi România, unde 20 de firme din Federaţia Rusă au fost alături de cele româneşti, multe dintre ele colaborând cu cele ruseşti.

Pentru anul în curs, vom avea în Aprilie o vizită a unei echipe din Federaţia Rusă, pentru a-şi face o imagine cum se organizează expoziţiile la noi , la CRAFT, iar în toamnă v-a urma o expoziţie a Federaţiei Ruse la Timişoara.

Cu ocazia acestei vizite vom întări relaţiile de colaborare , a fost semnat şi un accord de parteneriat în luna decembrie când am deschis o reprezentanţă la New York, iar până în luna februarie vom deschide o reprezentanţă şi în Federaţia Rusă” a spus preşedintele Executuiv al CCIAT, dna Florica CHIRIŢĂ.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share