13/08/2020

Educația între limite şi autonomie

Sistemul educațional din România are nevoie de o schimbare. Iar schimbarea trebuie să pornească de la bază, de la noi, cei care îi creștem și îi învățăm pe copii să devină oameni împliniți și fericiți în viață. Țipetele, urletele, constrângerile, bătaia și jignirile nu își (mai) au locul în sistemul de învățământ românesc.

În acest sens, cinci instituții de învățământ din Timișoara (Giraffe Kids Club, Epic Garden, Amos Children Care, Gradinița Pygmalion, Şcoala Babel) şi-au dat mâna pentru a transmite convingerile şi principiile care stau la baza activității lor, pasionate fiind de modul în care poate fi reformat actul educativ, prin atenția sporită acordată dezvoltării emoționale a copiilor.

Evenimentul va găzdui mai multe seminarii şi ateliere ce vor acoperi teme de interes pentru părinți şi dascăli – Teoria ataşamentului, Diferențe între stres şi traumă, Dezvoltarea creierului copilului, Introducere în Comunicarea Empatică, Cercul siguranței, Growth Mindset, Metode de educație pozitivă.

Obiectivul Conferinței este acela de a veni în sprijinul părinților şi dascălilor, de a oferi modele de bune practici în a păstra echilibrul între autonomia copiilor şi limitele trasate cu blândețe pentru a ajuta copiii să se integreze din punct de vedere social, de a oferi sprijin pentru a creşte o generație mai sănătoasă emoțional.

Evenimentul va avea loc, în 23 februarie 2019, în clădirea Şcolii Babel-str. 1 Decembrie 1918, nr. 93. Sunt invitați să participe la conferință părinți și dascăli interesați de creșterea echilibrată a copiilor. Un bilet de participare la eveniment costă 200 lei/persoană.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share