03/03/2021

Educatia poate schimba lumea

Intalnire de coaching, 6 februarie: Rezultatele educatiei prin coaching

“Doua citate care imi plac foarte mult spun ca “Educatia este cea mai puternica arma pe care o putem folosi pentru a schimba lumea” (Nelson Mandela) si ca “Cea mai de pret resursa naturala este mintea copiilor nostri” (Walt Disney). Pentru mine, aceste cuvinte sunt mai mult decat cuvinte, sunt convingeri. Si, in spiritul lor, organizam la Targoviste o intalnire de coaching in care sa discutam foarte concret despre cum poate fi folosit coaching-ul in educatie si care sunt rezultatele pe care le genereaza.” Alina Goanta, Life&Business Coach
Care este tema evenimentului?
In cadrul intalnirii de coaching de joi, 6 februarie, vom aborda urmatoarele subiecte:
  • Ce este coaching-ul?
  • Cum poate fi folosit coaching-ul in relatia cu copiii/ tinerii, in functie de rolul pe care il aveti (profesori, parinti, etc)
  • Exemple de instrumente concrete pe care le puteti folosi (stiluri de învățare, exprimarea opiniilor, motivare etc.)
  • Dificultăți și oportunități în colaborarea cu institutiile de invatamant
Invitata noastra, Simona David – Crisbasanu, va prezenta rezultatele proiectului Zburd-Educatie prin coaching, derulat în 2012-2013 de către Asociația ROI, pentru îmbunătățirea performanțelor a 5 licee tehnologice cu rezultate slabe la Bacalaureat și mare parte dintre elevi din medii defavorizate. Printr-o metodă de coaching de echipă, liceele au obținut rezultate foarte bune: creșteri semnificative ale promovabilității la Bacalaureat (de 2-3 ori, față de o creștere de 20% la nivel national), reducerea absenteismului, soluționarea problemelor legate de violență. În plus, comunicarea profesori-elevi s-a îmbunătățit, iar părinții au început să se implice în viața școlii, după cum veti vedea si din trailerul filmului documentar „Ba se poate!” despre rezultatele proiectului.
Intâlnirea este dedicata mai ales cadrelor didactice, parintilor, psihologilor, voluntarilor implicati in lucrul cu tinerii, tuturor celor implicati sau interesati de domeniul educatiei.
Cine este speaker-ul?
Simona David – Crisbășanu este unul dintre membrii fondatori și presedinte executiv al Asociației ROI, organizație care derulează proiecte în domeniul educației, culturii și leadershipului (www.aroi.ro). Simona este dezvoltator de proiecte, expert în comunicare, avand experienta anterioara in presa, in coordonarea departamentelor de comunicare din companii multinaţionale sau românești precum Philip Morris și Adevărul Holding, la care se adauga și experienta in sectorul public, timp de un an coordonând activitatea de comunicare a Ministerului Justitiei.
În perioada 2011-2013 a initiat, a coordonat si s-a implicat direct in implementarea proiectului Zburd – Educație prin coaching, bazat pe voluntariat, care urmărește îmbunătățirea performanțelor unor licee care au avut rezultate slabe la BAC (www.zburd.ro).  Din 2013, Simona și-a asumat o nouă provocare – coordonarea programului Adoptă un liceu (http://adoptaunliceu.ro/ ), derulat in parteneriat cu alte ONG-uri cu experiență în educație: Școala de Valori și Fundația Noi Orizonturi. Totodata, Simona este coordonatoarea proiectului „Ba se poate!” – un film documentar despre impactul pe care il are coaching-ul in educatie.
Detalii despre eveniment si modalitatea de inscriere
Intalnirile de coaching din Targoviste www.coachingtargoviste.lew.ro se adreseaza tuturor celor care sunt interesati de dezvoltarea lor la nivel personal si/sau profesional. In Targoviste, initiativa este coordonata de catre Alina Goanta, Life&Business Coach 
Evenimentul se deruleaza dupa urmatorul program:
17.45-18:00 Inregistrarea participantilor in cadrul evenimentului
18:00-18.15 Prezentarea invitatului din acea seara
18.15-19.15 Discurs sustinut de catre invitatul serii pe un subiect de dezvoltare personala, include sesiune de intrebari si raspunsuri
19.15-19.30 Pauza
19.30-20.15 Sesiune de coaching de grup, facilitata de catre Alina Goanta, Life&Business Coach
20.15-20.30 Sesiune de feedback si extragere castigatori tombola
Investitia pentru participarea la eveniment este de 20 RON si se achita inainte de inceperea evenimentului.
Intalnirea se desfasoara in Targoviste, in sala de evenimente a Clubului Aristocrat situat pe Centrul Vechi, str. Al. I. Cuza, nr. 17, la subsol.
Pentru inscriere, avem rugamintea sa completati formularul de inregistrare de la acest link.
Va asteptam alaturi de noi la intalnirile de coaching!
Eveniment organizat in parteneriat cu:
Sursa:http://coachingtargoviste.lew.ro/intalnire-de-coaching-6-februarie-rezultatele-educatiei-prin-coaching/
Distribuie acest articol Oficial Media
Share