23/10/2021

Efectele fenomenelor meteo periculoase, din Banat

Ca urmare a valului de ploi ce s-au abătut în ultimul timp asupra Judeţului Timiş, şi a vijeliilor a fost nevoie de intervenţia Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” .

Astfel în perioada 27.06 – 28.06.2016 ora 06:00, la nivelul județului Timiș au fost emise un număr de 2 atenționări meteorologice cod galben de fenomene periculoase imediate, 7 avertizări meteorologice cod portocaliu și 1 avertizare hidrologică cod portocaliu.

În acest sens, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a intervenit în zona de competență pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase, după cum urmează:

  • Au fost afectate 9 localități (Timișoara, Ciacova, Liebling, Săcălaz, Jimbolia, Buziaș, Vișag, Drinova, Honorici);
  • S-a evacuat apa din 17 curți și grădini în Timișoara, 3 în Ciacova, 14 în Liebling, 4 în Buziaș, 6 în Drinova și 2 în Jimbolia;
  • În momentul de față se acționează în localitățile Săcălaz (110) și Vișag (200) unde sunt afectate aprox. 300 de curți;
  • La nivelul localității Vișag sunt evacuate un număr de 14 persoane, care sunt cazate la rude, precum și la școala din localitate.

Totodată, precizăm că urmare a avertizărilor meteorologice cod portocaliu din perioada analizată, referitoare la posibile precipitații în cantități însemnate, s-a operaționalizat cu activitate 24 h din 24, Grupa Operativă la nivelul ISU Timiș pentru gestionarea cu operativitate a unor eventuale situații de urgență.

Pentru gestionarea situației, aflată într-o dinamică continuă, acționează peste 100 de pompieri și toate motopompele din dotarea ISU Timiș fiind cerute în sprijin motopompe și din județele vecine.

Activitatea este monitorizată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgenţă Timiş.

 

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share