02/03/2021

Eforturi extinse pentru degajarea drumurilor in Targoviste

Echipa formata din city managerul Gabriel Cioaca, viceprimarul Ciprian Prisacaru si directorul Danut Badea, alaturi de directorul Eco-Sal, Catalin Pana si alti reprezentanti ai administratiei locale, au inspectat in aceasta seara, mai bine de doua ore, toate punctele de lucru din oras. „Până l-a acest moment s-a intrat în toate zonele Municipiului Târgovişte, inclusiv în cartiere. Având în vedere faptul că ninge, eforturile noastre sunt ingreunate. În maxim 20 minute – o jumatate de oră stratul de zapadă este la fel ca la început,”declară Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate, la data de 26 ianuarie 2014.
„Am intrat în fiecare cartier, chiar şi în cartierul Priseaca, chiar şi în cartierul Sagricom. Avem 150 de oameni care muncesc manual, în jur de 60 de şoferi şi conducători de utilaje, iar celelalte utilaje, în jur de 42, lucrează acum, plus cele cu care suplimentăm în fiecare zi, tocmai pentru că încercăm să terminăm cât mai repede, să ajungem în fiecare cartier, să decongestionăm zăpada din spatele autoturismelor, pentru ca oamenii să poata ajunge la serviciu şi să poată circula normal. Avem alături instituţiile importante din Municipiul Târgovişte: ambulanţă, Spital Judeţean, centre comerciale la care oamenii să se poata aproviziona. Rog cetăţenii să fie înţelegători. Eforturile noastre sunt susţinute. Şi noi suntem oameni, nedormiţi de câteva zile, şi totuşi nu plecăm acasă. Încercăm şi, cred eu că aproape am reuşit, să creăm condiţii de desfăsurare a activităţii cât mai apropiate de normal.
Sunt cantităţi mari de zăpada, acţionăm cu un număr destul de mare de utilaje, am apelat şi la cele aferente municipiului să ne ajute.
În momentul de faţă avem şase puncte de lucru. Vom încărca si descărca zăpada. Vom lucra şi pe parcursul nopţii, pentru că este destul de îngust. Desi circulaţia va fi oarecat perturbata, rugam cetatenii sa inteleaga ca.nici noi nu vrem sa se creeze acest disconfort,. Mai mare este disconfortul atunci când cetăţenii nu pot ieşi din parcările aferente blocurilor.
Sperăm să rezolvăm situatia încet, încet, lucrăm continuu, nu ne permitem să stăm. Avem pe traseu utilaje cu lame pentru dezăpezire, avem utilaje care încarcă şi transportă zăpada, avem autofreze care decongestionează zăpada, avem în jur de o sută douăzeci de oameni, care lucrează manual  neîntrerupt, nu ne putem opri. Avem alături de noi şi colegii de la celelalte societăţi din cadrul Primăriei, pe City-manager-ul Cioacă Gabriel si domnul vice-primar Prisacaru, suntem în discuţii permanente despre ce se întâmplă în oraş.”, a tinut sa puncteze pentru cetateni, domnul director Danut Badea.

„Interesul nostru este ca cetăţenii să nu aibă de suferit din cauza acestei zapezi, fie ei pietoni, conducători auto, sau orice alta categorie. Întradevăr este o iarnă foarte grea, o iarnă cu care nu ne-am mai confruntat in ultimii ani. Asemănătoare a fost cea de acum doi ani, dar nu de intensitatea acesteia. Obiectivul nostru principal este să cărăm zăpada, pentru ca pe toate căile principale sa se circule normal la această ora.” ne-a declarat si city managerul Gabriel Cioaca.

Trebuie menţionat faptul că echipa verifică in permanenţă starea carosabilului din tot oraşul si pana la aceasta ora nu s-au inregistrat probleme deosebite tinand cont de starea meteo.

Cristi Iordache
Ruxandra DucaDistribuie acest articol Oficial Media
Share