Europarlamentarul Maria Grapini, alături de credincioși!

Zi de mare sărbătoare, duminică, 8 ianuarie, pentru credincioșii din cartierul Aeroport, cu ocazia sfinţirii bisericii unde a participat şi europarlamentarul Maria Grapini.

Biserica, păstorită de părintele Marcu Ștefan, ce deservește zeci de familii de aviatori și nu numai, aflată în imediata apropiere a Timișoarei, a fost sfințită! La slujba, oficiată de către P.S. Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și preoți din Mitropolia Banatului, a fost invitat să participe și europarlamentarul Maria Grapini, în virtutea prieteniei lungi pe care o are cu preotul Marcu Ștefan. Mai mult decât atât, Maria Grapini este o susținătoare a lumii bisericești, de ani de zile, și un om credincios.

„Cu credința nu te lauzi, o ai sau nu în tine! De mică, am fost învățată să iubesc biserica, să citesc și înțeleg Biblia, să-i cinstesc pe slujitorii ei! Invitația de astăzi reprezintă o imensă bucurie sufletească și îi mulțumesc părintelui Marcu Ștefan pentru invitație! Este ocazia unică, doar la sfințirea unei biserici, ca și femeile să fie lăsate să intre în sfântul altar, este un moment impresionant”, a declarat Maria Grapini.

În ciuda vremii neprietene, pe un ger crâncen, ofițerii Escadrilei de Elicoptere Timișoara, sub conducerea comandorului Florin Ivana, au prezentat onorul mai marilor Mitropoliei Banatului, iar slujba de sfințire – ce se desfășoară întocmai precum slujba de Paști – a fost onorată de o prezență numeroasă, mulți dintre credincioși venind cu mașinile din Timișoara, de oameni care s-au bucurat vizibil că biserica ortodoxă  a fost sfințită. Ea funcționează de trei ani și este un reper pentru locuitorii din zona Aeroport.

„Astăzi, e Paștele pentru noi! Slujba este impresionantă, dar momentul cel mai frumos este acela în care preoții bat în porțile bisericii și strigă: Deschideți porțile, să intre Împăratul! Am așteptat mult această zi, ne bucurăm că a sosit, biserica noastră este, de-acum, sfințită” , a spus, vizibil emoționată, o enoriașă prezentă la eveniment.

Stejărel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share