07/12/2021

Exercițiu în teren accidentat pentru căutarea unei persoane dispărute

Pe parcursul zilei de 11 noiembrie, în zona Padina-Peștera, a fost organizat și desfășurat un exercițiu pentru căutarea unei persoane dispărute, potrivit unui comunicat de presă din partea IPJ Dâmbovița.

Exercițiul a vizat căutarea și identificarea unei persoane dispărute, precum și extragerea acesteia dintr-o zona accidentată și acordarea primului-ajutor, fiind desfășurat pe șase trasee montane marcate și nemarcate.

În cadrul activității s-a urmărit adoptarea unui mod practic de lucru care să conducă la scurtarea timpului de reacție și găsirea rapidă  a persoanei căutate.

La exercițiu au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița de la Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Poliția Orașului Fieni, Postul Alpin de Poliție Padina, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, pompieri din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmbovița, un echipaj SMURD, salvatori montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița, lucrători de la Parcul Natural Bucegi și voluntari de la Asociația ”Rescue 4X4”.

 

foto arhiva/ Salvamont Dâmbovița
Distribuie acest articol Oficial Media
Share