24/01/2021

ExpoMobila Timişoara 2015

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş (CCIAT) organizează în premieră, împreună cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR), în perioada 5 – 8 noiembrie 2015, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22, ediţia I a expoziţiei naţionale de mobilier ExpoMobila – Timişoara.

De-a lungul celor 25 de ani de activitate, CCIAT a abordat sectorul industriei mobilei și domeniilor conexe (echipamente și tehnologii, accesorii, decorațiuni, amenajări interiare și exterioare, arhitectură și design, imobiliar și credite imobiliare etc.) organizând mai multe ediții anuale ale unor târguri apreciate de publicul timișean: PRO DOMO, CASA TA, EXPO MOBILA, UNIVERSUL CASEI TALE.

Prin organizarea ExpoMobila – Timişoara, CCIAT și APMR își propun să creeze cadrul necesar dialogului de business, să sprijine și să promoveze mediul de afaceri din județul Timiș și din România, susținând astfel societățile comerciale și politicile de dezvoltare ale acestora.

Expoziția va prezenta cele mai noi tendințe din domeniul mobilei, adresându-se firmelor de profil din România și de ce nu și din străinătate, respectiv: producătorilor, importatorilor, distribuitorilor de mobilier și decorațiuni specifice, cât și celor care produc sau comercializează echipamente și accesorii pentru industria lemnului.

În acesta direcție, Asociatia Producătorilor de Mobilă din România, înfiinţată în anul 1992 ca asociație profesională și patronală cu prezență dinamică în economia națională, are ca obiectiv central reprezentarea și  promovarea sectorului de mobilă. Una din activitățile principale în cadrul acestui obiectiv este organizarea de târguri și expoziții de mobilă, interne și internaționale, din care amintim pe cele mai importante: Köln Mese – Germania, Maison & Objet – Paris, Salone del Mobile Milano, KIFF – Kiev, Mebel Moscova, The Manchester Furniture Show Birmingham, BIFE-SIM – Salonul Internaţional de Mobilă Bucureşti şi altele.  

 APMR are o largă reprezentativitate la nivel de ramură, cuprinzând peste 400 de societăţi comerciale membre ce reprezintă peste 50% din numărul total de salariaţi din industria mobilei şi realizează cca. 55% din producţia de mobilă din România si peste 60% din total export.

La prima editie a ExpoMobila Timișoara, invităm să participe ca expozanți, în primul rând producătorii de mobilă din județul Timiș și județele limitrofe dar și din celelalte zone ale României.

ExpoMobila Timișoara trebuie să devină în luna noiembrie, centrul de întâlnire al producătorilor de mobilă cu comercianți și exportatori de mobilă din România, comercianţi de utilaje, echipamente, accesorii şi materiale necesare producţiei de mobilă.

 Nu va lipsi de la acest eveniment, standul revistei “ MOBILA”, revista specialiștilor din industria mobilei și “Magazinul Mobilei”, publicație destinată pieței interne. În aceste publicații și în Buletinul informativ cu apariție lunară, se va face promovarea ExpoMobila Timișoara. De asemenea, acest eveniment va fi promovat cu ocazia desfășurarii Târgului International de Mobilă BIFE-SIM 2015 (19 -23.09.2015, ROMEXPO București) și a Târgului MOBILA EXPO Constanța (15 – 18.10.2015).

Perioada de desfășurare a expoziției înainte de sărbători este un prilej pentru toți, de schimbare a aspectului locuinței și înlocuirea mobilierului vechi cu unul nou, precum și a altor produse pentru casă.  ExpoMobila Timisoara, este un eveniment care dă posibilitatea expozanților de a oferi produse de calitate atât comercianților cât și publicului larg interesat pentru dotarea locuințelor.

Ediţia 2015 a ExpoMobila Timişoara va aduce ca noutate, prin parteneriatul cu APMR, un program conex diversificat de seminarii şi conferinţe tematice care vizează construcţia şi promovarea brand-ului de ramură ca necesitate pentru o mai bună recunoaştere internă și externă a produselor româneşti care înglobează un nivel ridicat de tehnologie și design.

 La conferința de lansare a EXPO MOBILA  ce a avut loc marţi, 1 septembrie 2015, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piaţa Victoriei nr. 3, a fost prezentă conducerea CCIAT şi cea a reprezentanţilor APMR: ing. Constantin IONESCU şi ing. Mircea VLAD. 

De asemenea au mai fost prezenți: dna Mariana AGACHE – Director General al SC AGACHE SRL Timișoara, membru în Consiliul Director al APMR și prof.dr.arh. Cristian DUMITRESCU, din partea Facultății de Arhitectură și Urbanism – Secția Mobilier și Amenajări Interioare, a Universității Politehnica Timișoara.  

 

 

Stejărel Ionescu

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share