Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Expoziţie canină la Timişoara

Sâmbătă şi Duminică, la Timişoara a avut loc un superb concurs canin, dar şi trei expoziţii unde au participat 1500 de exemplare canine . Exemplare prezente au făcut parte din 130 de rase ce au concurat în cadrul unui concurs internaţional.

Asociaţia Chinologică Română a judeţului Timiş a fost capul de afiş al acestui concurs ce s-a desfăşurat la Arena Aqua Sport, dar şi trei expoziţii de frumuseţe, două în cadrul cărora s-au acordat titlurile CACIB, respectiv una în cadrul căreia s-a decernat şi titlul CAC, şi o importantă expoziţie de specialitate, pentru rasa Boxer.

Concursul a făcut parte din ediţiile 74, 75 şi 76, cu demonstraţii de dresură a Centrului de dresaj canin de la Craiova, iar în luna august se va organiza campionatul mondial petru probele de salvare.

De asemenea a avut loc şi un târg de adopţii canine. Corpul de arbitri a fost  alcătuit din specialişti din Israel, Croaţia, Italia, Danemarca, Cipru şi România. Nu au lipsit nici demonstraţiile de dresaj, concursurile speciale pentru desemnarea celor mai buni câini la fiecare grupă, câinele şi copilul, perechi, grup de creştere.

Sute de exemplare canine s-au înscris la fiecare dintre cele trei expoziţii, reprezentând mai multe ţări europene, dar şi de peste ocean, din USA şi Japonia. Capul de afiş a fost ciobănescul mioritic şi ciobănescul carpatin, omologate definitive pe plan internaţional. Dar este prezent şi ciobănescul românesc de Bucovina şi ciobănescul românesc corb .

Fiecare rasă de câine are un standard, dar câinele este analizat din punct de vedere al acestui ideal care este standard. Pe arbitrii în primul rând îi interesează sănătatea . Un câine sănătos se mişcă liber, voios şi îi face o deosebită placer să fie cu stăpânul lui. Sănătatea câinelui este primordial după care urmează frumuseţea” , a spus preşedinta Asociaţiei Chinologice Timiş, Daniela Radu.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin