12/05/2021

Expozitie de fotografie: „Uniforme militare românești din secolul al XIX-lea”

Afis Expo Uniforme militare romanesti din secolul al        XIX-lea_printConsiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”  Târgoviște în parteneriat cu  Casa de Cultură a Municipiului Cluj, Asociația Clujul de Altădată,  Primăria și Consiliul Local Cluj Napoca, organizează expoziția de fotografie „Uniforme militare românești din secolul al XIX-lea”, vernisajul fiind  joi, 7 mai 2015,  ora 11.00 la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească,  nr. 185, Târgoviște.

Expoziția „Uniforme militare românești din secolul al XIX-lea” prezintă, prin intermediul fotogafiilor de epocă sau a picturilor oficiale, cele mai distinse ținute începând cu domnitorii, regele și familia regală, până la cel mai din urmă toboșar sau soldat. De la tradiționalul costum de inspirație prusacă (jandarmii pedeștri și călări) sau uniforme de mare ținută ale ofițerilor, regăsim totodată mari personalități care au marcat istoria României.

Vizitatorii expoziției se pot bucura cunoscând prin intermediul acestor fotografii rare, și costume ale diferitelor arme.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 7 mai – 7 iunie 2015.

Organizatori:

 Consiliul Județean Dâmbovița,

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”  Târgoviște,

Casa de Cultură a Municipiului Cluj,

 Asociația Clujul de Altădată, 

Primăria și Consiliul Local Cluj Napoca.

Coordonatori:

 Ancuța Chiș,

Ucu Bodiceanu,

Anca Anghel.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share