18/09/2020

Extinderi şi modernizări la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara

Cu bani de la guvern , din bugetul CJT, dar şi europeni, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara va fi extinsă și modernizată. Investiţia este  de peste 5 milioane lei, lucrările fiind executate de către SC M.N.Dario Com SRL, lucrările vor dura 24 luni.

UPU a trebuit să fie extins, datorită faptului că spaţiul existent a devenit insuficient la creşterea spectaculoasă atât a bolnavilor cât şi a însoţitorilor, numărul acestora depăşind 74 000 de pacienţi, la 24 posturi de lucru,  iar dacă luăm şi numărul însoţitorilor aceştia ajung la 150 000.

Unitatea va fi extinsă cu aproximativ 800 de metri pătrați, în curtea existentă. De asemenea, va fi construită şio nouă clădire care să preia pacienții.

”Această extindere este obligatorie. Pacientul, în momentul în care se prezintă la UPU are dreptul la cea mai rapidă și eficientă asistență medicală. De aceea proiectul este esențial. Sunt momente în care vin 10-12 pacienți în același timp, iar personalul trebuie să se ocupe în mod egal de fiecare”, a spus dr. Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share