21/04/2021

Fântâna muzicală din Parcul Botanic

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat în ultima conferinţă de presă că, mult controversata fântână muzicală ce trebuia să se construiască pe Bega, va putea fi admirată chiar de anul viitor în Parcul Botanic.

Acum se lucrează la documentația necesară pentru amenajarea acesteia.

„Sistemul de spectacole, de jocuri de apă, lumină, muzică și așa mai departe pe care inițial intenționam să-l realizăm pe Bega… am aprobat tema de proiectare pentru Parcul Botanic și se va realiza rapid studiul de fezabilitate și proiectul tehnic cu detalii de execuție și vom scoate la licitație execuția de îndată ce vom putea, astfel încât în 2017 să putem avea și acest sistem, unul extrem de spectaculos, care va atrage turiști în Timișoara, dar dincolo de asta, care ne va bucura în primul și în primul rând pe noi, pe timișoreni. O să vedeți ce spectacole deosebite vor fi oferite acolo și veți vedea cum se va duce faima Timișoarei, că în fiecare zi, la o anumită oră, se pot urmări astfel de spectacole”, a spus Robu.

Dimensiunea bazinului vor fi de 60/30 metri, fântâna urmând să aibă o mulțime de noi efecte, dincolo de cele care au fost prezentate în filmulețul lansat  în campania electorală din 2012.

„Dimensiunea bazinului este de 60/30 m și vor fi și o mulțime de noi efecte realizate acolo, dincolo de cele care sunt cunoscute deja drept clasice. Vom vedea când totul va fi făcut încă un lucru care va face Timișoara un oraș și mai atractiv decât este la ora actuală”, promite timişorenilor primarul.

Fântâna va fi amenajată pe platoul de lângă casa Adam Müller-Guttenbrunn. Inițial, sistemul de spectacole ar fi trebuit să fie amplasat pe Bega, însă s-a descoperit că zona nu este deloc potrivită pentru fântână, datorită faptului că apa nu este îndeajuns de adâncă, așa că s-a găsit un loc nou:  Parcul Botanic.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share