13/06/2021

Fără mască în aer liber din 15 mai! Ni se dau oare drepturile la viață înapoi?

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că din 15 mai, se elimină portul măştii în aer liber, cu câteva excepţii, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public.

Decizia vine cu doar două zile înainte de protestul care va avea loc pe 15 mai în București și Cluj (cele care s-au anunțat până în prezent). Să fie oare o coincidență? 😀 Sau ne pregătim de un nou val 4 și o altă stare de urgență, după noile ”infectări” datorate acestei ”libertăți” pe care ne-o oferă iubiții noștri conducători? Sau poate vor anula și starea de alertă, dacă tot este vremea ”surprizelor”. Bucurați-va pe deplin doar atunci când nu veți mai simți nicio constrângere și toate drepturile și libertățile vă vor fi restituite.

Iohannis a anunţat că prima etapă de relaxare va avea loc în 15 mai.

“În week-endul care urmează, deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcţionale, următoarea etapă fiind 1 iunie, la urmă 1 iulie, pe urmă 1 august”, a declarat preşedintele.

Medic la CSA Steaua, Nelu Olteanu, a decedat după vaccinarea cu PFIZER, la doar 46 de ani

Din 15 mai se elimină portul măştii în exterior cu câteva excepţii – pieţe, târguri şi staţiile de autobuz. (…) În aer liber se renunţă la mască”, a spus şeful statului, joi, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

De asemenea, el a precizat că tot din 15 mai se elimină restricţiile de circulaţie noaptea şi asupra programului agenţilor comerciali.

”Activităţile sportive – posibile cu 25% din locuri ocupate. În interior vom avea de asemenea relaxări care încep majoritatea din 1 iunie

– Relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare trebuie să respectăm măsurile în vigoare și să ne vaccinăm.

În ceea ce privește școlile păstrăm în continuare scenariul galben, verde, însă este de așteptat ca majoritatea școlilor să intre imediat în scenariul verde, față în față.

– Evenimentele private cu maximum 70 de persoane în exterior și 50 de persoane în interior. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la limitarea numărului din interior. Similar la sălile de sport;

– Va crește capacitatea de ocupare în hoteluri și în restaurante;

– Alte măsuri vor fi anunțate gradual, de la 1 iulie și de la 1 august”, a anunțat Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a avut o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu, mai mulţi membri ai Guvernului, cu şeful DSU, Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.


Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share