20/10/2020

Fata dispărută de la Gura Șuții (Dâmbovița) a fost găsită moartă

UPDATE ora 19.00: IPJ Dâmbovița, declaratii din conferinta de presă ( Prim-procuror Mihai Dincă și șeful IPJ Dâmbovița, comisar șef Paun Sorin)

”S-a actionat zilnic cu circa 120 de polițiști, jandarmi, ISU, 120 de voluntari din partea comunității. Fiecare locuinta a fost verificata de trei ori. Ne pare extrem de rău că nu am putut găsi fetița vie.

Prim-procuror Mihai Dică: Am fost anuntati vineri, 20 septembrie de disparitia fetitei. Am mers pe mai multe variante, inclusiv cea ca se putea rataci. Vremea s-a răcit si exista și riscul ca fetita sa-si piarda viata din cauza frigului. Dar am mers si pe toate variantele, incluiv răpirea ei. Au fost desfasurate activitati sustinute. S-a actionat in permanenta, cu sprijin din partea populatiei inclusiv. Pe parcursul timpului s-au verificat si camerele de supraveghere. A fost o muncă care a necesitat mult timp pentru a verifica zona.

Am stabilit un cerc de autoturisme suspecte, si azi am găsit trupul fetiței care nu mai era in viață.

Urmează autopsia. Prelevarea de mostre biologice si stabilirea pe suspecți pe care ii avem in acest moment. Cazul se va finaliza cu tragerea la raspundere a celor vinovati. Confirmam faptul că exista un cetatean strain, dar nu putem spune mai multe detalii. La o prima examinare sunt urme de violenta, ramane de stabilit daca anumite urme de violenta au fost produse de animale salbatice aflate in zona.

Urmărirea penală este in faza IN REM. Se fac cercetari pentru omor, lipsire de libertate, inclusiv viol. Sâmbătă dimineata ne-am gândit si la posibilitatea răpirii după ce am văzut că nu putem găsi fetița.

Am căutat elemente suspecte pe ieșirile si intrarile din localitate.

Excludem să fie implicate mai multe persoane in acelasi timp. Datele ne conduc spre un singur autor, excludem sa fie cineva din familie. Poate ingreuna tragerea la răspundere a celor vinovați dacă oferim prea multe declarații.”

UPDATE ora 18.03: Cetățeanul olandez nu a fost lăsat să treacă granița dar nu există dovezi că acesta ar fi implicat în rapirea fetei.

UPDATE ora 17.44: Din surse neoficiale se pare ca ieri fata a fost căutată în acest loc, dar fără a fi găsită. Locul unde a fost găsită fata moartă se află la 2 km distanța de casă. Trupul prezenta violență.

UPDATE ora 17.00: Referitor la fetita de 11 ani, din Gura Sutii, va comunicam faptul ca din pacate fetita a fost gasita decedată pe un câmp de pe raza comunei Produlești. Aceasta prezinta urme de violenta. In acest moment politistii au un cerc de suspecti. Mai multe detalii vor fi oferite la ora 19.00. la sediul I.P.J Dambovita, unde va avea loc o conferinta de presa sustinuta de seful IPJ Dambovita si procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita. (IPJ Dâmbovița)

UPDATE ora 16.30: Se pare că minora dispărută a fost găsită decedată pe câmpul din zona satului Cătunu, la ieșirea din comuna Gura Șuții. Politia are un suspect de cetatenie olandeza. Acesta a fost dus la audieri. spun surse neconfirmate din cadrul IPJ Dâmbovița.

Vom reveni!

Știrea inițială:

UPDATE ora 18.03: Cetățeanul olandez nu a fost lăsat să treacă granița dar nu există dovezi că acesta ar fi implicat în rapirea fetei. UPDATE ora 17.44: Din surse neoficiale se pare ca ieri fata a fost More…

Distribuie acest articol Oficial Media
Share