29/10/2020

Nu este decât o artă chinezească, tradus mot-a-mot, înseamnă vânt-apă. Aică relaţia cu natura înconjurătoare, sau intrarea în armonie cu curenţii locali, ai respiraţiei cosmice, adică energia universală.
Cele cinci elemente:
Focul
Focul este element yang . Un element extrem de puternic, dar care nu există singur. El este creat. Spre deosebire de celelalte elemente focul nu poate fi stocat. Energia focului oferă succes în viaţa publică, aduce faimă şi recunoaştere celor care îi activează energiile cu succes. Focul este asociat cu sudul.
Apa
Apa reprezintă energia bunăstării. La fel ca şi focul este un element extrem de puternic. Energia apei aduce prosperitate. Simbolizează puterea femeii. Apa este identificată cu nordul.
Pământul
Pământul cu energiile lui este inima feng-shui-ului. Aduce armonie şi fericire familială, şi este elementul care domină sud-vestul, nord-estul şi centrul casei tale
Lemnul
Această energie aduce creştere şi avansare. Este direcţia estului şi sud-estului. Energiile lemnului aduc succesul material, fiind singurul element care are viaţă.
Metalul
Această energie aduce norocul oamenilor puternici. Simbolizează puterea bărbatului. Este asociat cu aurul şi argintul, iar energia lui e densă şi curge spre interior. Metalul este elementul vestului şi nord-vestului.
Atributele lui Yin şi Yang
Yin: întuneric, moarte, luna, orele de noapte, negativ, rece, apa stătătoare, feminin, pasiv, slab, moale.
Yang: lumină, strălucire, soare, sunete foc, putere, activitate, hotărâre, mişcare viaţă, munţi, masculin, dominant, tare, cald.

Yin şi yang interacţionează permanent, creeând schimbarea. În casă trebuie să domine energia yang, totuşi nu în măsura în care aceasta anulează complect energia yin.
În camerele unde sunt oameni bolnavi , prezenţa energiei yang ajută la vindecarea lor.
Prea multă energie yin cauzează boală şi moarte. Dacă este prea multă linişte în casă , mai ales în timpul zilei, când toată lumea este la serviciu, se va acumula energie yin. În asemenea situaţie animalele de casă, plantele, peştii de acvariu ajută foarte mult la schimbul de energii, făcând echilibru între acestea. Orice exces de yang provoacă dezechilibru.

FENG SHUI ÎN DORMITOR

Are o mare influenţă asupra fericirii conjugale. Dormitorul este loc de odihnă şi relaxare. Energia predominantă trebuie să fie mai mult yin decât yang.Încărcaţi dormitorul cu tablouri cu un ocean, un la, o cascadă, dar departe de pat, culoarea ideală a pereţilor este cea albastră, evitaţi negrul. Nu plasaţi oglinzi în dormitor fiindca atrag energiile negative, ceea ce duce foarte des la neînţelegeri şi infidelitate.

FENG SHUI ÎN SUFRAGERIE

Feng Shui-ul în sufragerie afectează armonia, prosperitatea şi succesul familiei. O sufragerie trebuie să aibă multă lumină iar mobila să fie bine plasată.
Cel mai bine e să aveţi o măsuţă în centru şi canapelele sau fotoliile plasate în jurul ei. Este de preferat o mobilă nouă şi nu una antică. Să nu cumpăraţi niciodată o mobila veche, deoarece cu ea introduceţi în casă şi energia negativă.

Stejărel Ionescu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share