26/01/2021

FERMIERI, NU RATAȚI SUBVENȚIA! APIA VA LUCRA ÎN REGIM CONTINUU!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește tuturor beneficiarilor că data limită de depunere, fără penalități, a cererilor unice de plată aferente CampanieI 2020 este 15 iunie 2020.

APIA Hunedoara   primit până în prezent 16561 cereri,  față de 17161 cereri în 2019.  Fermierii mai au o săptămână pentru a depune cererile pentru subvenții. Suprafața solicitată este  de  119580 hectare față de 129. 372 hectare.

”Țin să fac un apel  către  cei care doresc să depună cereri le unice de plată aferente Campaniei 2020, că mai ai la dispoziție o sptămână să o facă.  APIA va lucra în regim continuu, deci inclusiv cele două  weekend-uri care au mai rămas în această perioadă . Pentru a da eficiență maximă acestui timp alocat, adresez și o rugăminte către primari, să elibereze  toate adeverințele necesare beneficiarilor de subvenții, într-un ritm corespunzător care să permită închiderea cererilor de către funcționarii APIA. O rugăminte în plus,  pentru perioada rămasă din campanie ar fi ca să depuneți toate eforturile ca, în condiții de legalitate, să eliberați toate adeverințele fermierilor înregistrați la registrul agricol al localității. În acest context, dorim să asigurăm fermierii de întregul nostru sprijin în parcurgerea acestei etape și îi îndemânăm, totodată, pe toți beneficiarii să colaboreze cu responsabilii de dosar de la nivelul centrelor județene, respectiv ai centrelor locale, pentru clarificarea/soluționarea eventualelor probleme pe care le întâmpină, astfel încât să finalizăm cu succes Campania 2020 de depunere/ primire a cererilor unice de plată până la data de 15 iunie 2020. Doar împreună vom reuși!  ” a ținut să declare directorul executv adjunct  al APIA HUNEDOARA,  ec. Veronica  Topor.

Completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență. Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit de către fermieri, prin mijloace electronice, către Centrele județene/locale APIA de care aparțin.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share